Annons
Nyheter

Godkänt för Ungbo vid inspektion

Den 1 juli genomförde Inspektionen för vård och omsorg, IVO, en oanmäld inspektion på Ungbo, ett heltidsboende för ungdomar i åldern 16-18 år, i Ulricehamns kommun. Det tidigare kritiserade boendet fick godkänt.
Nyheter • Publicerad 11 juli 2013

IVO har sedan den 1 juni i år tagit över ansvaret för inspektionerna från Socialstyrelsen. Vid inspektionen intervjuades två personalrepresentanter, men inget samtal med ungdomarna kunde genomföras då inga av dem boende på Ungbo befann sig i huset vid tillfället för inspektionen. IVO fann inga brister i de delar av verksamheten som inspektionen avsåg.

Ungbo har tidigare fått kritik från arbetsmiljöverket och Socialstyrelsen, men vid senare inspektioner har verksamheten uppvisat godkända resultat. En trend som alltså fortsatt även i år.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons