Annons
Nyheter

Gängbråk i centrala Ulricehamn

Polisen fick kalla in förstärkning från Borås för att få kontroll över situationen i centrala Ulricehamn, efter ett bråk mellan två ungdomsgäng på tisdagseftermiddagen.
Nyheter • Publicerad 4 oktober 2011

Enligt polisen finns det uppgifter om att bråket började redan tidigare under dagen på Tingsholmsgymnasiet. Ett antal ungdomar i 18-årsåldern fortsatte sedan bråket i centrala Ulricehamn, vid Ica Kvantum.

Ett större slagsmål mellan uppstod vid 16-tiden mellan två gäng.

Annons

Totalt var cirka tio personer direkt inblandade i slagsmålet, som skedde mitt i eftermiddagsrusningen på parkeringsplatsen vid Ica.

Polis anlände och fick tillfälligt kontroll över situationen. Man fick även ta emot flera anmälningar om misshandel. Det ska dessutom ha varit stökigt inne i den närliggande matbutiken.

– Vad vi har fått fram har bråket nu kopplingar till ett tidigare bråk i lördags vid en fest i Timmele. Ryktesspridning, delvis via internet, har dessutom fått många ungdomar att samlas här, säger en polis som UT pratat med.

Läget var dock fortsatt spänt i centrum och förstärkning från Borås tillkallades. Under cirka en timme cirkulerade polis i området för att störa ut eventuella tendenser till fortsatt bråk.

Två personer omhändertogs i samband med bråket. Dessutom avhystes en person från platsen och kördes hem.

Vissa rykten gjorde gällande att några av dem som bråkade var tillresta från närliggande kommuner. Enligt polisen i Ulricehamn stämmer inte den bilden. Istället ska det ha handlat om ungdomar hemmahörande i Ulricehamns kommun som bråkade.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons