Annons

Galakväll blir galadag för Ulricehamns näringsliv

Nu växlar Företagarföreningen i Ulricehamn upp tillsammans med Näringsliv Ulricehamn. Från att ha varit en galakväll med prisutdelning och god mat, blir det nu en galadag med inspiration och stjärnglans.
Ulricehamn • Publicerad 14 mars 2019

Näringsliv Ulricehamn, Nuab, ville göra en inspirerande föreläsningsdag för det lokala näringslivet och Företagarna ville testa nytt i samband med att de uppmärksammar och hyllar företagandet i Ulricehamn.

– Då tänkte vi att vi provar att slå ihop detta, säger Emma Ekstrand som är projektledare från Företagarna.

Annons

– Vi kallar det Ulricehamns näringslivs galadag, säger Sture Hellstrand, Företagarnas ordförande.

Alexander Bard är just nu mest känd som jury i  TV4:s program Talang.  På näringslivets galadag kommer han och håller en inspirerade föreläsning.
Alexander Bard är just nu mest känd som jury i TV4:s program Talang. På näringslivets galadag kommer han och håller en inspirerade föreläsning.Foto: Christine Olsson/TT

Dagen börjar med mingellunch från Wellis i Marbäck och en utställning där lokala företag visar upp sig i Byggarvids byggnad Tegelbruket. Därefter drar det igång på scenen och föreläsaren Tina Thörner dyker upp. Tina Thörner har under sin tid som kartläsare inom rallysporten, blivit en världskändis inom sin genre. Hon kommer att prata om delaktighet och att i förväg kunna se vilka resultat stora som små handlingar medför.

En annan som också kommer och pratar för företagarna är Alexander Bard. Han har under åren i mediaglansen varit en kontroversiell herre som aldrig har dragit sig för att röra om i grytan. Men på Galadagen i Ulricehamn ska han prata om it-samhället, digitalisering, omvärlden, framtiden, religion med mera. Moderatorn Jessica Barck kommer att intervjua tre lokala företagare.

På kvällen väntar sedan den mer traditionella galan för företagarna. Då är det också dags för prisutdelning. Det blir fin-middag med prominenta gäster i köket. Vid Bessim Plavic sida på Restaurang Sture står Andreas Brettmark , köksmästare från Göteborg som vunnit både VM-guld och OS-silver och Eva Vilhelmsson som tagit en OS-medalj i Culinary olympics i Tysklad 2016 och som också varit med i Dessertmästarna på kanal 5 under hösten.

Chris Kläfford får äran att sjunga och spela med Rickard och Maria Skoglund under galakvällen.
Chris Kläfford får äran att sjunga och spela med Rickard och Maria Skoglund under galakvällen.Foto: Stina Stjernkvist/TT

En annan som är med och förgyller kvällen är Idol-vinnaren från 2017, Chris Kläfford. Han spelar tillsammans med Rickard Skoglund och hans band. Rickard och Maria Skoglund med band fortsätter sedan underhållningen och bjuder på show.

Anette WesterlundSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons