Annons
Nyheter

Frontalkollision på väg 46

Två personbilar frontalkolliderade på riksväg 46 i höjd med Vist nu vid tvåtiden på fredagseftermiddagen. Tre personer har skadats och vägen har varit helt avstängd.
Nyheter • Publicerad 17 september 2010
Bilarna i olyckan fick omfattande skador och uppröjningsarbetet tog tid.Foto: Henrik Erickson

Räddningspersonal är på plats. Långa köer har bildats och trafiken leds via skidbacken förbi olycksplatsen.

Bilarna kolliderade i kurvan mellan avfarten mot Vists industriområde och Bjättlundaavfarten. Den ena av de i olyckan inblandade bilarna ska ha kommit över på fel sida vägen i kurvan.

Annons

En av de första bilarna som anlände till platsen fick agera tillfällig ambulans. Tre skadade tog sig för egen maskin till bilen som värmdes upp av räddningstjänsten.

– Den första bedömningen är att det inte rör sig om allvarliga skador men det är för tidigt att säga. Att de kan ta sig ur bilen själva är ingen garanti, säger räddningsledaren Per Johansson.

De materiella skadorna blev omfattande. Den ena av bilarna var rejält söndertrasad och glas, däck, plåt och andra delar låg spritt över en vägsträcka på 100 meter.

– Det small så högt att jag trodde att det var inne i mitt hus som något exploderade, säger en närboende.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons