Annons

Fredag: Stökig första natt på Uport

Närmare ett tiotal personer blev omhändertagna för fylleri under Uports första dag. En man i 40-årsåldern misstänks även för rattfylleri.
Ulricehamn • Publicerad 4 augusti 2018

Uports första kväll resulterade i ett flertal omhändertaganden av berusade personer. Enligt stationsbefäl i Borås ska mellan fem och tio personer tagits omhand av polis.

– Det blev fullt i våra celler i Borås så en del fick skickas till Alingsås, säger Peter Apelqvist, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Annons

Vid 02-tiden natten till lördagen ska en man i 40-årsåldern hemmahörande i Ulricehamn också blivit stoppad misstänkt för rattfylleri. Händelsen inträffade på Stensätersgatan i Ulricehamn och mannen ska ha haft 0,8 promille i blodet. Gränsen för grovt rattfylleri går vid 1,0 promille. Mannen släpptes efter provtagning och ett kortare förhör.

– Det har upprättats en anmälan om rattfylleri, säger Peter Apelqvist.

Under kvällen ska ett tips om ett pågående inbrott på Jönköpingsvägen också ha inkommit till polisen. När de anlände till platsen visade det sig dock att det var lägenhetsinnehavaren själv som hade krossat en ruta för att komma in i bostaden. I och med att händelsen inträffade i en hyreslägenhet upprättades en anmälan om skadegörelse. Mannen som misstänks för brottet är i 20-årsåldern.

Evelina SegerqvistSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons