Annons
Nyheter

Ett ögonblick Dan Molander...

... ensam sporthandlare i Ulricehamn som upplever den kallaste och mest snörika vintern på många år.
Nyheter • Publicerad 20 januari 2010
Dan Molander, sporthandlare i Ulricehamn, konstaterar att försäljningen i vinter gått jättebra, främst när det gäller längdskidor.
Dan Molander, sporthandlare i Ulricehamn, konstaterar att försäljningen i vinter gått jättebra, främst när det gäller längdskidor.Foto: 

Hur har din vinter varit?

– Den har varit jättebra. Även i fjol hade vi en ordentlig vinterperiod med både snö och is, men i år har det varit helt annorlunda, med vinter från lusse och utan uppehåll ända fram till nu.

Annons

Vad har sålt bäst?

– Utan tvivel längdskidutrustning. Det har funnits ett uppdämt behov, så nu har vi inte mycket kvar. Även vinterkonfektion och kängor har sålt bra. Att det gått bra i skidspåren för våra åkare, framför allt Hanna Falk, har säkerligen varit en bidragande, men inte avgörande, faktor i sammanhanget. När det gäller alpin utrustning märks ingen större skillnad. Sådant köper man även om det inte är vinter här. Många åker ju till fjällen eller till alperna.

Har du haft problem att tillgodose behoven?

– Ja, när det gällt just längdskidor, där har vi sålt slut och fått vänta på nya leveranser.

Är det en svår chansning när man skall beställa varor?

– Ja, man är ju i händerna på vädrets makter. Efter alla dåliga vintrar vågar varken vi eller leverantörerna räkna med att det skall bli vit och kall vinter. När den väl kommer gäller det att kasta sig på telefonen och försöka få fram utrustning. Samtidigt är det ett osäkerhetsmoment; man vet ju inte om vintern bara skall dröja sig kvar en vecka eller bli längre.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons