Annons
Nyheter

Emballatorburk har redan fått ett pris

Emballator i Ulricehamn, som senare i höst ska tävla med sin burkinnovation EasyFlex vid den stora tävlingen för förpackningsindustrin, fick redan i onsdags pris för sin nya färgburk.
Nyheter • Publicerad 22 oktober 2010
Vinnarburken.
Vinnarburken.Foto: 

Det var i samband med Pack § Emballagemässa i Stockholm. I kategorin Packaging Innovation Award bedömdes EasyFix som den främsta produkten.

– Naturligtvis var det med stor glädje som vi tog emot priset, säger Henric Wiklund, försäljningschef på Emballator i Ulricehamn.

Annons

Nu ser han och övriga medarbetare på Emballator fram emot den ”stora” finalen i London i november.

"Företaget har löst det klassiska bekymret av öppning och återförslutning av plåtlock på färgburkar. Genom sin innovativa lösning som innebär en kombination av plast och plåt, har man skapat ett lock som man med enkel handkraft kan öppna och återförsluta utan att skada locket och därmed behålla en tät förpackning. Genom att enbart använda sig av plasten i ringförslutningen och i övrigt behålla plåt som lockmaterial har man lyckats behålla plåtburkens styrkor och fördelar. Produkten säljs på den nordiska färgmarknaden".

Jörgen Wester
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons