Annons
Nyheter

Dagsböter för ofredande i bassäng

Den man i 50-årsåldern som stått åtalad för att ha onanerat i simhallens mellanbassäng döms till dagsböter för sexuellt ofredande.
Nyheter • Publicerad 23 januari 2013

En dag i januari förra året såg två yngre badande tjejer att en man sittande i simhallens undervisningsbassäng, i anslutning till trappan. När en av tjejerna dök under vattnet såg hon att mannen tagit fram sitt könsorgan och drog i det.

Händelsen polisanmäldes och ledde till åtal för sexuellt ofredande. När domen föll i veckan så blev utfallet att mannen fälls. Tingsrätten anser att det, trots mannens nekande, är bevisat att han onanerat i bassängen och i och med att han fortsatt, trots att han uppenbart blivit iakttagen, så ska det betraktas som just ofredande. En viktig del i utredningen är den fotokonfrontation där de inblandade pekat ut mannen bland flera andra ansikten.

Den dömde mannen har förnekat gärningen och varken kunnat bekräfta eller förneka att han varit i simhallen den aktuella dagen. Han är lagförd för ett liknande brott tidigare och har också varit avstängd från besök i simhallen i Ulricehamn.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons