Annons
Nyheter

Byggstart för nya Lassalyckan

Nu är byggandet av Lassalyckans idrottsanläggning i gång. Även ur officiell synvinkel.
Nyheter • Publicerad 29 april 2010
Peter Jönsson från Sprängarpojkarna AB visar kommunpolitiker hur man trycker på en knapp. Från vänster: Berit Frändås (S), Roland Karlsson (C), platschef Henrik Svensson, Svevia, Mattias Josefsson (S), Allan Olsson (Kd) samt Barbro Westermark (S).Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Efter en minst sagt omfattande vegetationsavtäckning är nu Svevia i gång med själva byggandet av idrottsanläggningen vid Lassalyckan. Vid en liten invigningsceremoni på onsdagen fick kommunalrådet Roland Karlsson avfyra startskottet för bygget och det var inte ett symboliskt sådant han fyrade av inför församlade politikerkollegor, kommunala tjänstemän och byggjobbare. Nej, det var faktiskt en riktig sprängladdning som kommunalrådet smällde av och som var en del i arbetet med att göra plats för UIFK:s nya klubbstuga.

– Det känns riktigt bra att det nu är i gång. Och inte minst att vi verkar ha fått gehör för våra synpunkter angående läktare och klubbutrymme, säger Bengt–Olof Foss, ordförande i UIFK, och som förväntar sig att få ta anläggningen i anspråk vid halvårsskiftet nästa år.

Annons

– Jag har inte hört något annat och då utgår jag ifrån att det är klart för inflyttning vid den tidpunkten.

Peter Svenningsson, entreprenadchef på Svevia, redogjorde i stora drag för tidsschemat det kommande året och kunde bland annat berätta att konstgräset skall läggas ut på planerna under nästa vår. Vilket borgar för att det blir spel på Lassalyckan till hösten 2011.

– Vi vill få till en bra invigning och har ansökt om att få arrangera en ungdomslandskamp, säger Bengt–Olof Foss.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons