Annons
Nyheter

Budgivning på Sporthotellet

Sporthotellet i Ulricehamn kommer att säljas. Men nuvarande hyresgästen får inte köpa.
Nyheter • Publicerad 25 september 2010

Det är ägaren till fastigheten, kommunens fastighetsbolag Ufsab (Ulricehamns fastighets och service AB), som beslutat att nu öppna för en budgivning.

Två av de intressenter som vill köpa fastigheten kommer att bjudas in att delta i budgivningen. Men den tredje intressenten, den nuvarande hyresgästen Sporthotellet AB, får inte delta i budgivningen, trots att de också anmält sitt intresse för köp.

Annons

– Det är en samlad bedömning som styrelsen gör, som är motivet till att det bolaget inte är aktuellt, säger Bengt-Olof Foss, vd för Ufsab.

Bakgrunden är den turbulens som rått mellan den nuvarande hyresgästen Sporthotellet AB och Ufsab.

Oenigheten har inte minst gällt fastighetsunderhållet. Tidigare har Sporthotellet AB också anmält sitt intresse för att få köpa fastigheten i syfte att i egen regi utveckla verksamheten.

Ufsab bollade frågan vidare till bolagets ägare, Ulricehamns kommun. Men med hänvisning till den planerade utvecklingen på Lassalyckan, med byggandet av en ny idrottsplats, svarade kommunpolitikerna att man för närvarande inte var reda att sälja fastigheten.

Sporthotellet AB reagerade då genom att säga upp hyresavtalet med Ufsab för avflyttning. Uppsägningstiden har löpt ut men någon avflyttning har ännu inte skett. Istället drivs verksamheten vidare som tidigare, trots uppmaning från Ufsab att lämna lokalerna.

Parallellt med detta har politikernas besked vad gäller försäljning ändrats, vilket innebär att man åter öppnat för försäljning.

En mäklare har på uppdrag av Ufsab annonserat ut fastigheten. Ett tiotal svar har lämnats in. Av dessa bedömdes tre som intressanta att gå vidare med. Ett av dessa var Sporthotellet AB.

– Inget av de tre bud som lagts ligger i nivå med vårt utgångspris. Därför ger vi nu vår mäklare i uppdrag att bjuda in två av intressenterna till budgivning, säger Bengt-Olof Foss.

Han vill inte närmare gå in på orsakerna till varför Sporthotellet AB inte får möjlighet att i likhet med de två andra intressenterna delta i budgivningen.

UT har förgäves sökt Sporthotellet ABs juridiska ombud för en kommentar.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons