Annons
Nyheter

Bryggan på Blocket

Nu är Bryggan till salu. Sedan en tid ligger den ute på Blocket.
Nyheter • Publicerad 15 oktober 2011
Foto: 

Resdax, där Bryggan ingår, ägdes tidigare med lika delar av Jan-Ove Hallin och Hallgrens buss och taxi. Enligt Per-Åke Hallgren, vd för Hallgrens buss, hade de och Jan-Ove Hallin olika åsikter om hur man skulle lösa företagets ekonomiska problem, vilket slutade med att Hallin lämnade företaget och Hallgrens buss gick in som ensam ägare.

Då sade Per-Åke Hallgren att man skulle dela bolaget så att resebyrån och Bryggan skulle drivas var för sig.

Annons

Och nu är det alltså Bryggan som är till försäljning, bland annat via Blocket.

Orsaken är att Per-Åke Hallgren vill fokusera på resorna, och inte driva restaurang.

– Vi är inte krögare, det passar inte. Vi har fullt upp med bussbolaget. Vi tror att det finns större möjlighet för någon annan att driva det här på rätt sätt.

Han betonar att de lägger stor vikt vid att hitta rätt köpare.

– Vi är väldigt måna om att det kommer en seriös krögare. Det känns verkligen att detta är en viktig angelägenhet för hela stan, det finns ett otroligt intresse för vad som ska hända.

Än så länge tycker han det är svårt att uttala sig om intresset, eftersom rörelsen bara varit ute till försäljning en så kort tid. De har dessutom inte bråttom, utan tycker det är viktigare att det blir rätt köpare.

I annonsen på blocket skrivs bland annat om närheten till sjön och ett mycket utvecklingsbart objekt.

"På piren ligger badanläggningen Bryggans Bastu, Bad & Relax med varma badtunnor med 38 gradigt vatten och bastu. I Båthuset kan man ha konferenser eller mindre arrangemang, i helt unik miljö med direkt sjöutsikt. Sommartid är det bara att öppna dörrarna, ta ett steg ut på bryggan och doppa fötterna i vattnet."

Det står också att Bryggans koncept har tre enheter, restaurang, event och uthyrning av cyklar och kajaker. I första hand är det hela fastigheten med restaurangenheten som är till salu. Om köparen vill ha även uthyrningsdelen kan detta också diskuteras.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons