Annons
Nyheter

Breakdance på sportlovsschemat

Tung bas och märkliga rörelser. Att dansa breakdance för första gången är inte så enkelt.
Nyheter • Publicerad 22 februari 2010
Fanny Thai och Wilma Fritzson var två tjejer som gav allt för att lära sig de olika rörelserna som läraren Andreas "N-D" Lindblom visade. Andreas kollar så allt ser bra ut.
Fanny Thai och Wilma Fritzson var två tjejer som gav allt för att lära sig de olika rörelserna som läraren Andreas "N-D" Lindblom visade. Andreas kollar så allt ser bra ut.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Ett av dessa sätt att dansa på är breakdans. Under två sportlovsdagar gav tillfälle för de intresserade att pröva detta. Det var i samarbete mellan Ulricehamns kommun och Studiefrämjandet som prova-på-dagarna.

Ledare för det hela var Robin Seffel och Andreas Lindblom. Det var bra fart på verksamheten i lokalen på Villagatan. 18 deltagare i skiftande åldrar ägnade sig åt de akrobatiska övningarna i denna dans som ursprungligen kommer från USA.

Annons

Ami Blom från Studiefrämjandet berättade att intresset är stort för de dansslag som man arrangerar.

– Vi har fyra grupper igång, sade hon. Det är två streetdance- en housedance och en breakdancegrupp, med sammanlagt ett 30-tal deltagare i åldrar mellan åtta och 17 år. Ledare för dessa är Robin Seffel och Regitze Pedersen.

Nästa månad startar Studiefrämjandet nya grupper. Då blir det jazzbalett, klassisk balett och showdans. Ledar för dess blir Ida Andersson.

Breakdance

breakdance (engelska, av break 'avbrott' och dance 'dans'), amerikansk dans som har sina rötter i storstädernas gatukultur.

Dansen är en akrobatisk, gymnastisk del av hiphopkulturen, där även dansformer som electric boogie och robotdans ingår.

Dansens ursprung är okänt, men den växte fram i Amerika i början av 1970-talet.

Källa: Nationalencyklopedin

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons