Annons
Nyheter

Brand hos MC-firma i Ulricehamn

En brand utbröt på lördagsmorgonen hos mc-firman RM Consult på Karlsnäsvägen. Alla motorcyklar i lokalen befaras ha skadats eller förstörts.
Nyheter • Publicerad 7 februari 2009
En brand bröt ut hos en motorcykelfirma i Ulricehamn under lördagsmorgonen.
En brand bröt ut hos en motorcykelfirma i Ulricehamn under lördagsmorgonen.Foto: Kajsa Kettil

Det uppskattar räddningstjänsten, som har arbetat med branden under lördagens morgon och förmiddag.

Branden upptäcktes vid 8.30 av en brandman som var på väg hem efter ett arbetspass i Borås. Han larmade sina kollegor, och snart kom styrkor från Ulricehamn och Vegby.

Annons

Rök vällde då ut från fönster och dörrar hos motorcykelfirman RM Consult. Lokalen ligger vägg i vägg med Woody bygghandels lager. Ingen människa fanns inne på RM Consult. Räddningstjänsten bedömde att det fanns en viss risk att branden skulle sprida sig till angränsande byggnader.

– Men vi tog beslutet att inte skicka in några rökdykare direkt, vi ville inte riskera rökdykarna. Lokalen är full av motorcyklar och det är sotsvart, så om man gick in där skulle man lätt kunna fastna, säger insatsledare Anders Johansson.

Enligt honom fanns det ett 50-tal motorcyklar i företagets verkstad och intilliggande butik. Branden bekämpades därför utifrån, med hjälp av bland annat skärsläckare och genom att ventilera ut brandgaserna.

Vid niotiden anslöt en insatsstyrka från Borås, för säkerhets skull.

– Det är bättre att ha några gubbar stående. Vi kommer att behöva efterbevakning sedan för att kontrollera att elden inte kan få ny fart och sprida sig, säger Anders Johansson.

När branden var släckt bröts en del av taket upp. Enligt insatsledaren hade rök tagit sig in i Woodys virkeslager, men ingenting ska ha förstörts. Butiken kunde öppna vid tiotiden på förmiddagen.

Polisen har talat med RM Consults ägare om händelsen. Brandorsaken kommer först att fastställas, därefter kommer eventuella brottsmisstankar att följas upp, hävdar polisen.

Kajsa Kettil
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons