Annons
Nyheter
Sedan 2005 har priserna på bostäder stigit i hela Sverige. Siffror för Västra Götaland, som Fastighetsbyrån har tagit fram, visar att bostadsrättsinnehavare i Ulricehamn är de som tjänat mest på sina bostäder.
Nyheter • Publicerad 2 september 2010

Samtidigt har villor i Färgelanda ökat minst i värde.

En jämförelse med hela landet visar att Västra Götalands bostadsrätter och villor har haft en lägre snittökning under den senaste femårsperioden.

Annons

För att få en bild av hur prisökningen på bostäder sett ut de senaste fem åren i olika regioner har Fastighetsbyrån bett Mäklarstatistik jämföra kvadratmeterpriser på villor och bostadsrätter första halvåret 2005 jämfört med samma period 2010.

Siffrorna nedan visar procentuell ökning utifrån kvadratmeterpriser. ?Snittökningen i Västra Götaland sedan 2005 är 55 % på bostadsrätter och 32 % på villor.

För hela riket var snittökningen 66 % på bostadsrätter och 35 % på villor, för motsvarande period.

Samtidigt har kommuner som Ulricehamn och Strömstad haft uppgångar på över 300 procent för bostadsrätter och placerar sig högt på topplistan för hela landet.

- I olika delar av landet är det både väldigt stora skillnader i pris och i prisökningar. Det är tydligt att bostadsrättspriserna ökat mer än villapriserna. En tendens är också att storstadsregionerna ligger i mitten medan bostadsägare på små orter kan vara både de stora vinnarna och de stora förlorarna, procentuellt sett, säger Lars-Erik Nykvist, VD på Fastighetsbyrån.

Stört prisökning under perioden första halvåret 2005- första halvåret 2010, bostadsrätter

Ulricehamn - 319 procent

Strömstad - 300 procent

Stenungsund - 232 procent

Lysekil - 209 procent

Trollhättan - 128 procent

(För jämförelsen, Tranemo - ingen uppgift)

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons