Annons
Nyheter

Bilbrand vid Kapellkyrkogården

En våldsam bilbrand väckte stor uppmärksamhet kring Kapellkyrkogården i Ulricehamn på söndagskvällen. Föraren klarade sig utan skador men bilen blev totalförstörd.
Nyheter • Publicerad 18 april 2010
Tjock svart rök reste sig från den utbrända bilen. Föraren svängde av från riksväg 40 och fick överge sin bil vid Kapellkyrkogården.Foto: Läsarbild

Bilföraren var på väg mot Göteborg på riksväg 40 när han kände att det började lukta bränt i bilen. Han svängde av vid den västra avfarten vid Prången och hann upp i den lilla backen norr om kyrkogården innan han fick överge sitt fordon.

– Jag hann plocka med mig en del saker men sedan small det bara till, säger föraren.

Annons

Vittnen från Prångens camping säger att smällen från den övertända bilen var öronbedövande. Efter smällen reste sig en tjock svart rökpelare upp från fordonet.

Räddningstjänsten var snabbt på plats och släckte branden. Av bilen, en liten Toyota av nyare årsmodell, återstod bara ett skal och några sotiga sladdar.

Föraren klarade sig helt oskadd.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons