Annons
Nyheter

Besvikelse inom Centerpartiet

Besvikelse över tillbakagången men nöjd med att Alliansen fått fortsatt majoritet. Så sammanfattar centerns Roland Karlsson resultatet av kommunvalet.
Nyheter • Publicerad 21 september 2010
På väg ut? Huruvida kommunstyrelsens ordförande Roland Karlsson lämnar sitt uppdrag till följd av valresultatet är ännu oklart.
På väg ut? Huruvida kommunstyrelsens ordförande Roland Karlsson lämnar sitt uppdrag till följd av valresultatet är ännu oklart.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Centern backar i valet och tappar ett mandat i kommunfullmäktige. Samtidigt ökar moderaterna och blir största borgerliga alliansparti.

– Visst är vi besvikna. Samtidigt känns det rätt okej. Det viktigaste är att det finns en stabil allians med egen majoritet även i fortsättningen. Det är bra för utvecklingen i Ulricehamn, säger Roland Karlsson.

Annons

Lämnar du uppdraget som kommunalråd nu?

– Det vet jag inte. Det brukar vara så att det största partiet får posten som ordförande i kommunstyrelsen. Hur det blir här gången ska vi naturligtvis diskutera.

– Vill de andra så står jag gärna kvar som kommunalråd. Det är något som jag håller öppet för.

Vilka förklaringar ser du till utslaget?

– Vi följer rikssiffrorna. Det gör de andra partierna också.

– Samtidigt är vi det starkaste partiet på landsbygden, även om vi har tappat något. Men genom att befolkningen ökat i tätorten har moderaterna gått fram på bekostnad av oss. Men det handlar om 84 rösters skillnad, mer är det inte.

Vad är det ni har misslyckats med?

– Jag tror att Sverigedemokraternas framgång till en del hänger samman med att de lyckats fånga upp ett missnöje som finns på landsbygden. Stängningen av skolor är ett exempel på fråga som spelat dem i händerna, tror jag.

Hur ser du på framgången för Sverigedemokraterna?

– Framför allt tycker jag det är viktigt att konstatera att de inte får någon vågmästarroll här lokalt.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons