Annons
Nyheter

Årets hus ligger på Storgatan

Ett ombyggt 20-talshus på Storgatan i Ulricehamn är Årets hus 2011. Det blev klart under torsdagen.
Nyheter • Publicerad 15 december 2011
Sune Mordenfeld under renoveringen av huset på Storgatan som nu utsetts till Årets hus 2011 i Ulricehamn.
Sune Mordenfeld under renoveringen av huset på Storgatan som nu utsetts till Årets hus 2011 i Ulricehamn.Foto: Pernilla Rudenwall petrie

Sune Mordenfeld är fastighetsägare till flerbostadshuset med hyresrätter på Storgatan 4 i kvarteret Europa. Huset renoverades grundligt under 2011, både mot Storgatan och Bogesundsgatan såväl som invändigt.

Kommittèns motivering:

Ett flerbostadshus som genom ombyggnad och renovering återfått sin karaktär av 1920-talshus. Byggnaden har försetts med tidstypiska balkonger, fasaden mot gården har fått en ansiktslyftning, det gamla gårdshuset tillsammans med utemiljön mot Bogesundsgatan framträder och gör baksidan till en framsida. Byggherren har på ett förtjänstfullt sätt bidragit till att öka utbudet av attraktiva, centralt belägna lägenheter i staden. Detta ger mersmak!

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons