Annons
Nyheter

Ånga och gips bakom brandbilsrally

Räddningstjänsten ryckte ut med full styrka till både Storgatan och Nygatan vid fyratiden onsdag eftermiddag. Det brann inte på någon av adresserna.
Nyheter • Publicerad 15 december 2010
Foto: 

– Vi fick in två larm från olika personer. Först från Storgatan 5 där en kvinna sett rök från ett lägenhetsfönster. Tio minuter senare kom ett nytt liknande larm från Nygatan, säger räddningstjänstens styrkeledare Jan-Ove Hallin.

På Storgatan (lilla bilden till vänster) hittade man en kvinna som kunde berätta att hon sett rök från en hörnlägenhet. Vid en kontroll i den aktuella lägenheten syntes inga spår av någon brand.

Annons

– Det visade sig vara vattenånga, säger Hallin.

Hela gruppen med tre brandbilar, en ambulans och en polisbil åkte då till Nygatan (lilla bilden till höger). Även här blev all personal stående som frågetecken.

– Här hittade vi ingenting men vi tror att den person som larmade har sett rök från gipsskivor som kastats i en container vid ett bygge, säger Hallin.

– Båda peronerna som larmat har gjort helt rätt. Misstänker man en brand är det alltid rätt att ringa, säger Hallin.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons