Annons
Nyheter

1400 personer skrev på för Lundgren

– Det var fler än vad vi hade hoppats på och otroligt många fler än vad P–O Lundgren trodde, enligt vad han sa till oss.
Nyheter • Publicerad 5 april 2010
Foto: Christer Seldevall, arkivbild

Yvonne Toll och Maj-Britt Gustavsson, båda patienter hos doktor P-O Lundgrens privatmottagning i Ulricehamn, drog igång en namninsamling sedan P-O Lundgren aviserat att han eventuellt skulle lägga ner sin mottagning. Detta med anledning av socialminister Göran Hägglunds förslag på förändringar i det nyligen inrättade vårdavtalet. Som om det går igenom skulle slå undan benen för privatläkarmottagningar utanför vårdcentralmodellen.

Nu har namnlistorna som legat ute i Ulricehamn samlats in.

Annons

– Det blev över 1400 namn, säger en glad och belåten Yvonne Toll. Vi hade kanske hoppats på något sådant men när vi presenterade antalet insamlade namn för P–O Lundgren blev han verkligen positivt överraskad.

Och vad händer nu?

– Först ska riksdagskvinnan Else-Marie Lindgren (KD), som var hos oss för fjorton dagar sedan komma hit igen och sedan ska vi förhoppningsvis åka till Stockholm och personligen få överlämna listorna till Göran Hägglund.

Jörgen Wester
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons