Annons
Nyheter

Webb-TV: Axel ordnar hopp med egna händer

Axel Niklasson åker gärna skidor i slalombackens hopp. Minst lika roligt är att göra egen action i den egenkonstruerade skidparken i Hulu. (Se videoklipp inne i artikeln).
Nyheter • Publicerad 13 februari 2013
Axel Niklasson, Joel Hultgren och Johatan Berglund har bildat Team zki addicted. De drömmer om att få jobba med att göra skidfilmerFOTO: Sune Broman
Axel Niklasson, Joel Hultgren och Johatan Berglund har bildat Team zki addicted. De drömmer om att få jobba med att göra skidfilmerFOTO: Sune BromanFoto: 

Trodde du att spontanidrott och aktiviteter i kvarteret hörde till 1900-talet? Dags att tänka om.

14-årige Axel Niklasson i Hulu bevisar motsatsen. Under sportlovsveckan har han och flera kompisar ordnat ett eget big jump hemma i byn.

Annons

– Det började med att jag byggde ett hopp vid en liten kulle hemma i vår trädgård. Jag tänkte att det skulle vara roligt att utöka det lite och funderade på om det fanns några längre backar här i Hulu, säger Axel.

Det fanns en, i det som heter Skog och på sommaren är en slåtteräng som sköts av Sune Broman.

– Jag ringde och frågade om jag fick bygga ett hopp i backen och det fick jag. Då var det bara att köra.

Redan före det senaste tövädret började Axel bygga. Först en rejäl snöhög och sedan lager på lager med vattning emellan.

– Det är viktigt för att hoppet ska bli hårt och bra. Sedan gäller det att få till landningen också. Här behöver man också bygga upp lite.

Är det en extra skön känsla att åka i ett hopp som du byggt själv?

– Ja, absolut. Jag åker gärna i skidbacken också men blir det riktigt bra hemma i Hulu är det ju nästan grymmare.

Tillsammans med kompisar, bland andra Joel Hultgren och Jonatan Berglund från Ulricehamn, har Axel skapat Team zki addicted.

– Vi tar både foton och filmar och lägger sedan ut det på nätet, bland annat Youtube. Att få jobba med att göra skidfilmer är något vi drömmer om.

Några dagar återstår av sportlovet. Räkna med att Axel Niklasson med kompisar utnyttjar även dem till skidåkning i olika former.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons