Annons
Nyheter

Polisen undersöker brandplats

En man och en kvinna omkom på lördagskvällen vid en villabrand i Tvärred. Teknisk undersökning pågår under söndagen för att fastställa vad som orsakade branden.
Nyheter • Publicerad 14 februari 2010

Det var vid 17-tiden som larmet kom om en brand i en villa mellan Tvärreds skola och Komskälet, uppger polis och räddningstjänst. Räddningstjänsten från Vegby var först på plats, tätt följd av kollegorna från Ulricehamn. När släckningsarbetet inleddes var branden redan fullt utvecklad.

– Man fick reda på av mötande på plats att det inte var otroligt att det fanns människor kvar i huset. Försök till livräddning påbörjades direkt, säger Bo Sandström, stabschef vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Annons

Brandmännen fann först en person och lite senare ännu en person inne i huset. Polisen bekräftar att det rör sig om en man och en kvinna och att båda omkom vid branden.

– Det man vet är att det är ett äldre par som är drabbat. Kropparna har inte identifierats än, men man tror att det är paret som bodde i huset, säger Thomas Andersson, inre befäl i Borås.

Räddningstjänsten från Vegby, Ulricehamn och Borås fortsatte med släckningsarbetet under lördagsnatten, men fastigheten totalförstördes. Även Liareds räddningsvärn anslöt senare vid eftersläckningsarbetet.

– Vi har avlöst varandra, det är svårt att stå ute och jobba med vatten nu, kylan är svår att hantera, säger Bo Sandström på räddningstjänsten.

Vid sextiden på söndagsmorgonen lämnade räddningstjänsten platsen. Området är avspärrat och under söndagsförmiddagen påbörjar polisen en teknisk undersökning för att fastställa vad som orsakade branden.

Kajsa Kettil
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons