Annons
Nyheter

Hinderbana ny attraktion i Timmele

I söndags invigdes den nya hinderbanan vid Idrottens hus i Timmele. Den har tillkommit på privat initiativ och efter ”jättemånga” ideella arbetstimmar.
Nyheter • Publicerad 15 april 2010
Ett av de barn som snabbt var igång i banan var Gustav Johansson.Foto: 
Initiativtagare till hinderbanan är Kristin och Johan Emilsson, här med sonen Lukas, Désirée Andersson och Marcus Wallin samt Andreas och Jennica Johansson.Foto: 

Bakgrunden till det hela är att några familjer besökte Nordens ark i Bohuslän för att bland annat lära känna utrotningshotade djur.

– Men våra barn var mer intresserade av den hinderbana som finns i en ladugård, säger Kristin Emilsson, en av initiativtagarna.

Annons

Detta blev första tankeställaren. Den andra var att barnen skulle ha något att sysselsätta sig med när föräldrarna såg på fotboll på Idrottsparken.

Resultatet av dessa tankar var att sätta igång planerande och byggande av en hinderbana på platsen vid fotbollsplan och Idrottens hus, där det sedan tidigare fanns gungor och en rutschkana.

Tack vare sponsring från företag i Timmele och Ulricehamn och ett omfattande arbete av folk i Timmele kunde arbetet startas i september i fjol, för att vara färdigt en månad senare.

I söndags var det alltså klart för invigning av den bana som fått namnet Äventyret.

Att det var en populär attraktion visade sig tämligen omgående, då många barn, delvis med hjälp av sina mammor, började ta sig fram utefter banan. Snart nog följde vuxna efter, till synes bara damer.

Det verkar som om folk från andra orter redan börjat snegla mot Timmele för att om möjligt åstadkomma något liknande på andra ställen.

Någon tyckte att hinderbanan och platsen där den är belägen vore ett förträffligt utflyktsmål för skolklasser och förskolebarn.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons