Annons
Nyheter

Arbetsplatsolycka på betongfabriken

En man i 30-årsåldern skadades vid en arbetsplatsolycka på Ulricehamns Betong AB på torsdagsförmiddagen.
Nyheter • Publicerad 12 maj 2011
Efter arbetsplatsolyckan vid Ulricehamns Betong fördes den skadade med ambulans till Borås lasarett.
Efter arbetsplatsolyckan vid Ulricehamns Betong fördes den skadade med ambulans till Borås lasarett.Foto: Christer Seldevall

Olycka inträffade vid 9.30-tiden. Ambulans samt ambulanshelikopter larmades till platsen och den skadade transporterades till Borås lasarett för undersökning och vård.

I skrivande stund är det oklart hur pass allvarligt skadad den anställde är.

Annons

Enligt uppgift från företagsledningen har den anställde fallit ner från en form. Efter fallet klagade han över smärtor i bröstet.

– Troligen var fallet cirka två meter, men det vet vi inte. Vi vet i nuläget heller inte om det finns något vittne till olyckan, berättar Fredrik Gustafson, vd för Ulricehamns Betong.

En stund efter olyckan hölls en samling för samtliga på arbetsplatsen.

Fredrik Gustafson vill inte spekulera kring orsakerna till olyckan.

– Vi arbetar kontinuerligt med säkerhetsfrågorna här. Och när en incident, stor som liten, inträffar, anmäler vi det alltid till berörd myndighet. Vi kommunicerar även information om händelser till personalen, säger han.

– Samtidigt kan jag konstatera att det är ovanligt med olyckor av det här slaget, som nu inträffat.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons