Annons
Nyheter

Wickström snabbast mellan Hindås och Borås

På tre och en halv timme tog han sig från Hindås till Borås – till fots. Erik Wickström var snabbast av alla i 45 kilometer långa Borås ultra marathon.
Nyheter • Publicerad 27 maj 2014
Erik Wickström vann Borås ultra marathon, 45 kilometer terränglöpning från Hindås till Borås.
Erik Wickström vann Borås ultra marathon, 45 kilometer terränglöpning från Hindås till Borås.Foto: Ulf Wickström

Trots att Vasaloppet är dubbelt så långt tvekar inte Erik Wickström att utnämna lördagens löpning på Knalleleden till en betydligt tuffare fysisk utmaning än att skida mellan Sälen och Mora.

– Vasaloppet är en söndagspromenad i jämförelse. Rent muskelärt sliter det mycket mer att springa i tre och en halv timme än att åka skidor i fyra. Loppet var väldigt kuperat också, nästan tusen höjdmeter. Jag är riktigt sliten nu och kommer att ta det lugnt i veckan, säger boråsaren som i skidsammanhang tävlar i Ulricehamns IF:s dress.

Annons

Hans officiella segrartid i terrängloppet var 3.33,24. Tvåa kom Svante Lundgren, Solvikingarna, som var några minuter efter.

Duon hängde ihop under första halvan av loppet, men när Wickström skruvade upp farten kunde den 44-årige göteborgaren inte hänga med.

– Jag var riktigt sliten sista halvmilen, men höll ihop det bra ändå. Svante Lundgren sprang Göteborgsvarvet på 1.14 förra helgen och en annan kille i fältet sprang Lidingö på 1.50 i fjol, så det var bra väldigt bra löpare jag mötte. Jag är jättenöjd, säger Erik Wickström.

Han har inte direkt hårdsatsat på löpningen sedan skidsäsongen tog slut. Två till tre träningar i veckan med löpvagn brukar det bli. Den framgångsrika filosofin från i vintras, med korta men stenhårda träningspass verkar fortsatt bära frukt.

– Jag snittar en timme träning om dagen och känner mig i bra form. Får se vad det blir för mer lopp framöver. Ultravasan och Alliansloppet på rullskidor går samma helg, så jag måste välja där. Sen är jag väldigt sugen på Lidingöloppet också, säger Erik Wickström.

Bästa placeringen i det 30 kilometer långa klassikerloppet är en tolfteplats från 2006, så 31-åringen har en del att leva upp till där.

Jonas Emtervall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons