Annons
Nyheter

Wessbo lämnar UIFK – går till Södra Ving

Mittfältaren Johan Wessbo spelade hela matchen mot Råslätt. Det var hans sista insats i UIFK-tröjan. Nu går han tillbaka till moderklubben Södra Ving.
Nyheter • Publicerad 4 juni 2011
Istället för spel i division tre får Johan Wessbo inrikta sig på toppstrid i sexan med Södra Ving.
Istället för spel i division tre får Johan Wessbo inrikta sig på toppstrid i sexan med Södra Ving.Foto: Arkiv

– Jag hinner helt enkelt inte träna så mycket som behövs för att ta en plats i laget. Hittills i år har jag en närvaro på 60–70 procent och det är inte tillräckligt för en ordinarie plats, säger Johan Wessbo.

Fram tills i onsdags, då han spelade alla 90 minuter, har det endast blivit några inhopp för Johan Wessbo i seriespelet i år. För några veckor sedan började han fundera på att lämna UIFK och istället gå tillbaka till moderklubben Södra Ving.

Annons

– Jag går sista året på min utbildning i Jönköping och dessutom ha jag fått fler spelningar med mitt band och båda de delarna gör att jag inte kunnat träna lika mycket som förut, säger han.

En god laganda i blåsvart gjorde att han ändå tvekad en stund. När han väl fattat sitt beslut och meddelande det till tränaren Micael Johansson inträffade ingen övertalningskampanj.

– Han tyckte det var tråkigt men samtidigt förstod han mitt beslut, säger Johan Wessbo.

Går allt som planerat spelar Wessbo i Södra Ving när laget möter Redväg 15 juni.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons