Annons

Golf: Wallin uttagen i Europalag

Adam Wallin har haft en nästan kusligt bra säsong som golfare. Och den är inte över än. Senare i den här veckan ska han som enda svensk representera Europa i lagtävlingen Jacques Léglise trophy i Finland.
Golf • Publicerad 28 augusti 2018
Adam Wallin har haft ett kanonår som golfare. Nu väntar spel med ett Europalag i Finland.
Adam Wallin har haft ett kanonår som golfare. Nu väntar spel med ett Europalag i Finland.Foto: Jonas Emtervall

Han slutade tvåa i Fairhaven open i England tidigare i somras. I EM blev det ett brons tillsammans med det svenska pojklandslaget. Adam Wallin, Ulricehamns GK, har spelat stabilt hela säsongen och faktiskt varit den som genomgående varit bäst av spelarna i landslaget.

– Så har det ju varit. Det är kul att känna att man kan spela bra även när det är lite större tävlingar. Jag blir mer nervös än här hemma, men det är nog bra för mig för då blir jag lite mer taggad och får det där sista lilla fokuset, säger Adam Wallin.

Annons

De starka resultaten har lett fram till karriärens kanske allra finaste uppdrag så här långt. På fredag och lördag är 16-årige Wallin en av nio spelare i det Europalag som tar sig an Storbritannien och Irland i en lagmatch, som i mångt och mycket påminner om seniorernas Ryder cup.

– Det är för spelare upp till 18 år och baserar på resultaten från EM. Det är två finnar, två spanjorer, två holländare, en portugis, en schweizare och så en svensk.

– Det är fyra foursomes bägge förmiddagarna och på fredagen är det åtta singlar på eftermiddagen. På lördagen är det nio singlar, så då spelar alla. Annars står en spelare över hela tiden.

Så om du får spela allt blir det 72 hål på två dagar. Har du spelat så mycket tidigare?

– Ja, det tror jag att jag har. Inte i tävlingsform, men på träning.

Är målet att få spela allt?

– Målet är framför allt att vi ska vinna som lag. Det tror jag att vi har bra chanser att göra. Av vad man såg på EM borde vi vara favoriter. Då kom inte något av de brittiska länderna så långt, men vi får se.

Adam Wallin lyfter mot Finland i dag och har laddat upp med den första tävlingsfria helgen på mycket längre. Annars har han nött mycket på närspelet den senaste tiden.

– Jag har inte spelat med någon av de andra killarna tidigare. Jag åker helt själv till Finland. Det ska bli roligt, jag tycker inte det är så nervöst, jag har flugit någon gång själv innan också.

Förklaringen till hans fortsatt spikraka utveckling som golfare är enligt Adam Wallin ganska enkel.

– Det är mycket träning. Det är det som är framgångsreceptet. Jag vet inte om jag tränar mer än andra, men jag hoppas ju det, säger han.

Jonas EmtervallSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons