Annons

Wallin missnöjd med VM-insatsen

Lag-VM slutade i en besvikelse för Adam Wallin. Inte nog med att han personligen inte var alls nöjd med sin insats, Sverige missade också sin chans att ta medalj.
golf • Publicerad 24 juni 2019
Adam Wallin hade ingen större anledning att dra på smilbanden under lag-VM i Japan. Arkivbild.
Adam Wallin hade ingen större anledning att dra på smilbanden under lag-VM i Japan. Arkivbild.Foto: Mia Höglund

Adam Wallin klättrade några placeringar under de två avslutande tävlingsdagarna, och slutade på 39:e plats till slut. Men det var inte tillräckligt för att han skulle känna sig nöjd med hur spelet flöt på.

– Det var inte hundraprocentigt spel men jag fick i bollen i hål på ett bättre sätt och det räddade det hela lite. De missarna jag gjorde var på lite bättre ställen, det var inte fullt bra lir men bättre resultat i alla fall, säger Adam Wallin.

Annons

Desto roligare var själva upplevelsen av att tävla på högsta nivå i ett för honom nytt land.

– Det var en jättebra tävling och ett jättebra arrangemang i sin helhet. Väldigt många bra spelare som var med och det var skitkul att komma ut och se vad de olika länderna har att komma med i sin åldersgrupp.

Spelmässigt räddade det alltså upp sig under de två sista tävlingsdagarna, och totalt blev det till slut 39:e plats som Adam Wallin placerade sig på. Sverige låg länge med i medaljstriden, vilket var det mål de hade pratat om innan mästerskapet, men fick till slut nöja sig med en sjundeplats.

– Vi är väl rätt nöjda med placeringen ändå, sett hur vi spelade så var det helt okej. Jag och en till spelade ganska dåligt medan Gustav (Andersson, sexa totalt) spelade riktigt bra och höll upp det för oss. Vi hade kunnat göra en bättre laginsats, helt klart, säger Adam Wallin självkritiskt.

– Jag är inte nöjd med mitt spel, även om jag kom in i det lite bättre under de två sista dagarna. Det långa spelet var för dåligt och där gjorde jag för många missar, och för grova missar, säger Adam Wallin.

Chans till revansch får han dock redan på torsdag, när JSM slag drar igång i Göteborg och pågår över helgen.

– Det ser jag fram emot mycket. Sedan får vi se vad mer som händer i sommar, säger Adam Wallin.

Jakob RomebornSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons