Annons
Nyheter

Vinnarskalle ska stoppa puckarna

Tommy Johansen har bara varit med och förlorat två kamper i UIF-tröjan. Idag ska han stoppa puckarna mot Boro/Vetlanda.
– Inget annat än vinst gäller.
Nyheter • Publicerad 16 februari 2011
Vinnarskallen Tommy Johansen är redo för playoff. Idag ska agera vägg mot Boro/Vetlanda.
Vinnarskallen Tommy Johansen är redo för playoff. Idag ska agera vägg mot Boro/Vetlanda.Foto: Labrini Stavrekas

Tommy Johansen kom från norska laget Lillehammer i början av december. Sedan dess har det blivit 15 matcher i UIF och endast två av dem har slutat med förlust. UIF som för övrigt är Tommys femte klubbadress, har med andra ord fått en riktig vinnarskalle i mål.

– Jag är en fruktansvärt dålig förlorare och klarar inte ens att av förlora i TV-spel, säger han.

Annons

– Vi har spelat stabilt. Nu vet inte jag hur det såg ut innan jag kom men jag försöker göra mitt jobb i mål och de andra killarna gör sitt framåt. Det finns många duktiga spelare i laget.

Det råder ingen tvekan om att den 23-årige målvakten varit en stor tillgång i laget. Han har hållit en jämn nivå och bidragit med stabilitet bakåt. UIF har släppt in minst mål av alla i serien och sedan Tommy kom har laget i snitt släppt in ett mål mindre per match. Idag gäller det att spela på topp mot Boro/Vetlanda i en extra utsatt position.

– Jag gillar när pressen blir större. Gör jag ett misstag som målvakt syns det mer än om någon annan i laget gör det. Men det ska bara bli skoj att spela. Jag vill ju visa upp mig och spela så bra jag bara kan. Puckarna ska stoppas och jag ska bara gå ut och göra mitt jobb som vanligt.

Tommy som passande nog går under smeknamnet tigern, och som har en viss förkärlek till countrymusik, kommer säkerligen göra allt för att göra livet surt för motståndarna.

– Smeknamnet har hängt med hela livet. Serien Kalle och Hobbe heter Tommy och Tigern på norska, och det är därifrån det kommer.

Men han har fler saker att berätta. Tommy har nämligen en liten oanad talang. Han är duktig på att teckna och motivlackerar målvaktsmasker.

– Det är mest på somrarna jag gör det men jag hoppas kunna utveckla det arbetet.

Sin egen mask har han självklart lackerat själv. Motivet är från filmen gudfadern.

– Den kommer att bli minnesvärd för det är första gången jag gjort ett porträtt på en mask.

Minnesvärda kan även matcherna framöver bli.

– Vi är starka och har en bra form. Det är det här vi tränar och spelar för. Jag ser ingenting annat än att vi vinner. Klubbens målsättning är division I och vi ska göra allt för att gå långt.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons