Annons

Vings premiär inte förrän i augusti: ”Inte lönt att ha matcher nu”

När Grolanda/Floby ville flytta seriepremiären till efter sommaruppehållet så valde Södra Ving att flytta över även sin andra vårmatch till augusti.
– Det kändes inte lönt att bara ha en match nu innan sommaren, så vi tyckte det var den bästa lösningen, säger tränaren Crister Kaljo.
fotboll • Publicerad 23 juni 2020
Drygt fyra månader efter att Södra Ving spelade den här träningsmatchen mot Byttorp är det dags för seriepremiär mot Grolanda/Floby.
Drygt fyra månader efter att Södra Ving spelade den här träningsmatchen mot Byttorp är det dags för seriepremiär mot Grolanda/Floby.Foto: Lars-Åke Green

När Södra Ving reser till Floby för seriepremiären 6 augusti så kommer de flesta övriga lag i serien redan att ha spelat två matcher. Huruvida det kan bli en fördel eller nackdel för de rödsvarta vill Crister Kaljo inte sia om, men klart står i alla fall att det var deras eget val att lägga upp sin säsong på det sättet.

– Grolanda hörde av sig och ville flytta premiären så då kändes det lättast att göra såhär istället för att bara ha en match innan uppehållet. Nu får vi otroligt många matcher i augusti så det blir intensivt för spelarna men jag tror att det kommer gå bra, säger Crister Kaljo.

Annons

Som om inte försäsongen var lång nog så väntar alltså ytterligare en månad innan spelarna får komma ut på grönbete för en tävlingskamp. Att lägga om planeringen är dock något som Crister Kaljo har slipat rejält på under våren.

Crister Kaljo har mångårig tränarerfarenhet men menar att den här försäsongen har varit svårare att hantera än någon tidigare.
Crister Kaljo har mångårig tränarerfarenhet men menar att den här försäsongen har varit svårare att hantera än någon tidigare.Foto: Leif Fjellström

– Jag har ändå tränat fotboll i många år men det här har varit den svåraste säsongen någonsin med hur man ska lägga upp balansen. Ska man lägga hård träning från början och sikta på matcher, ska man börja lättare eller ska man göra på ett helt annat sätt? Nu avslutar vi med träningar den här veckan och tar ett uppehåll fram till vecka 30-31 då vi drar igång igen. Så jag hoppas att gubbarna sköter lite av sin sommarträning, haha.

Det osäkra läget kombinerat med att det är ett flertal spelare som ansökt om att studera i höst gör att Crister Kaljo känner sig väldigt osäker på vad som kommer vänta för laget den kommande höstsäsongen.

– Det skulle ju kunna bli så att vi får besked att ingen går upp eller ner eftersom det bara är halvsäsong, då blir det ju mer som 11 nya träningsmatcher i höst och i så fall tror jag att det kan vara svårt för spelarna att hålla uppe motivationen. Annars gäller det nog mest att hoppas på tur, att man får en bra start, särskilt för oss som får väldigt intensiva veckor i augusti, säger Crister Kaljo.

Om laget

Södra Vings IF

Serie: Division 5 mellersta Götaland.

Hemmaplan: Slottsvallen.

Placering i fjol: Tvåa i division 5 mellersta.

Tränare: Crister Kaljo, första året.

Nyförvärv: Elvin Cuni, mf, Gällstads FK, Bessim Plavci, Hössna/Timmele, Emilio Faundes, Redvägs FK, Johan Hedendahl, a, Rångedala IK, Hugo Toftmark, Simon Håkansson, Julius Kaljo och Hugo Roth, alla från Ulricehamns IFK.

Förluster: Linus Johansson, mf, Ulricehamns IFK, Gustav Johansson, a.

Försäsongsmatcher: Åsarp-Trädet (b) 6–2, Edet FK (h) 1–0, Götene IF (b) 6–1, Redvägs FK (b) 2–3, Byttorps IF (b) 3–2, Limmareds IF (b) 2–2.

Lag i serien: Annelunds IF, Borgunda IK, Edsvära-Norra Vånga FF, Grolanda/Floby, Gällstads FK, Herrljunga SK FK, Rångedala IK, Säven/Hol, Tomtens IF, Tvärred/Vegby FC, Valtorps IF.

Crister Kaljo om...

Målsättningen: ”Man kom ju tvåa förra året och släppte framförallt in väldigt lite mål, så min förhoppning är att vi ska kunna komma bland de fyra högsta i alla fall. Man vet ju inte alls hur hösten kommer se ut men vi har en god och bred topp i laget.”

Seriefavorit: ”Gällstad ser väl bra ut, de har gjort en bra försäsong och fått in riktigt bra killar från Dalstorp så det låter som att de fått ett uppsving. De kom ju från fyran också så med Forsblad och Lid blir de vassa. I övrigt har jag rätt dålig koll på lagen.”

Nyckelspelare: ”Målvakten Kalle Johansson, och Joakim Hulander – får man igång honom med målskyttet och han pillar in 12-14 mål under hösten så kan det bli en rätt okej säsong.”

Vem som kan få ett genombrott: "Axel Kollin har sett väldigt bra ut på träningarna och är mycket bra mentalt, han är en stark spelare som får ut mycket av det han har och har en väldigt bra fysik och spänst trots att han inte är så lång. Han är född 98:a men redan väldigt bra.”

Premiär: Borta mot Grolanda/Floby, 6 augusti 19.30.

Jakob RomebornSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons