Annons
Nyheter

Vinden har vänt – UIFK tog andra raka

UIFK-tränaren Marcus Sjöbring sammanfattade 1–0-segern mot Fristad med ett enda ord:
– Lycka. Man behöver inte säga mer.
Nyheter • Publicerad 19 juni 2014
Sebastian Johansson och Daniel Blomgren visar tydligt med sitt kroppsspråk hur mycket UIFK:s 1?0-seger mot Fristad betyder.
Sebastian Johansson och Daniel Blomgren visar tydligt med sitt kroppsspråk hur mycket UIFK:s 1?0-seger mot Fristad betyder.Foto: Jonas Emtervall

Det är inget att hymla om – Sjöbring och hans adepter har haft en ruskigt tung vårsäsong.

Efter nio matcher var laget sist i serien med fyra inspelade poäng och en bedrövlig målskillnad.

Annons

Sedan dess har något hänt. Början till en vändning kom redan mot Alingsås i helgen. Och i går fortsatte den mot nästa bottenkonkurrent.

UIFK behöver inte be om ursäkt för segern. I en chansfattig match var det ändå hemmalaget som skapade mest.

Efter att lagen haft varsitt bra läge med avslut precis utanför stolpen redan i inledningen, hände i princip ingenting i offensiv väg på en halvtimme.

Men i 37:e minuten fick UIFK en frispark några meter in på offensiv planhalva. Daniel Blomgren lyfte elegant in bollen mot offensivt straffområde. Och vid bortre stolpen dök Daniel Helin upp i hög fart och skallade bollen i nät.

– Oskar Fritzon går i första ytan och så sätter vi in bollen i ytan där bakom. Där kommer Helin. Han gjorde ett precis likadant mål mot Assyriska, säger Marcus Sjöbring belåtet.

Stärkta av målet skapade UIFK ytterligare lägen innan halvtid. Helin var på väg att göra ett snarlikt mål på en hörna. Men den gången gick bollen strax över.

Markus Lindahl hann också med att avlossa ett fräsande skott som gick strax utanför innan domaren blåste för paus.

I andra halvlek kontrollerade UIFK överlag händelserna på planen. Johan Forsberg, Daniel Blomgren och Oskar Fritzon hade hyggliga lägen att utöka, medan Fristad till en början inte lyckades hota överhuvudtaget.

Det stora kvitteringsläget kom i 74:e minuten, när ett inlägg från höger höll på att gå i mål. UIFK-keepern Jesper Hallqvist hade solen i ögonen och fick problem med bollbanan, men lyckades med stor möda tippa bollen över ribban.

– Jag tänkte gå ut och plocka den, men sen ställde solen till det. Men det redde ju ut sig, säger Jesper Hallqvist.

Annons

Gästerna ökade visserligen trycket under den avslutande kvarten, men en stabil Hallqvist och ett vilt kämpande UIFK-försvar stod pall.

När slutsignalen gick märktes det att många nervknutar släppte. Andra raka trepoängen innebär att UIFK slipper fira midsommar som jumbo.

– Väldigt skönt. Vi är inte bra i andra halvlek, men krigar till oss tre poäng, säger målvaktstalangen Jesper Hallqvist, som till och med ställts åt sidan under några matcher under våren.

– Nu i efterhand var det nog ganska bra att jag fick vila lite. Det blir lätt att man tar på sig förlusterna, så det kan vara bra att få ladda om lite mentalt.

Marcus Sjöbring var oerhört lättad.

– Jag vet hur dåligt killarna har mått, så jag unnar dem verkligen att få hålla två nollor i rad och vinna. Vi är på väg att vända det här nu, säger han.

Division 3 mellersta Götaland

UIFK–Fristad 1–0 (1–0)

Mål: 1–0 (37) Daniel Helin.

Domare: Ulrik Hedfjärd, Falköping

UIFK:s lag: Jesper Hallqvist – Linus Falk, Oskar Fritzon, Daniel Blomgren, Markus Lindahl – Ragnar Sigurgeirsson (89), Albert Lindhagen, Sebastian Johansson, Johan Forsberg – Bekim Haxha (87), Daniel Helin (69).

Ersättare: Emil Laposa (66), Linus Inhammar (87), Andreas Kilén (89).

UT-märkta i UIFK:

3 Sebastian Johansson

2 Jesper Hallqvist

1 Ragnar Sigurgeirsson

UT-delade av Jonas Emtervall

Jonas Emtervall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons