Annons
Nyheter

Viktig seger för UIF i Tibro

Tim Norén var söndagskvällens stora hjälte i Tibro ishall. Burväktaren motade 37 skott och såg till UIF fick med sig alla poängen hem.
Nyheter • Publicerad 17 november 2013
Klarar UIF att spika igen mot Tibro? det är söndagens fråga.
Klarar UIF att spika igen mot Tibro? det är söndagens fråga.Foto: Henrik Erickson

Ulricehamn kunde vid slutsignalen jubla över en 4–2-seger i den viktiga bortamatchen. Men hade det inte varit för Tim Norén kunde matchen ha varit över nästan innan den börjat.

Tibro sköt 16 skott i första perioden och merparten kom under de inledande tio minuterna. Det var frilägen, skott från slottet och returer – Nittorpsprodukten Norén tog allt.

Annons

– Ja, det var en lite svettig start. Men för mig som målvakt är det perfekt att komma in i det direkt. Jag fick lika många skott i första perioden i dag som på hela matchen mot Nässjö och så vill jag mycket hellre ha det, säger Tim Norén.

UIF var mer på alerten i den andra perioden och tog också ledningen när halva matchen spelats. Fyra minuter in på tredje kom 0–2 och sedan föll målen i tät följd åt båda håll.

Med tio minuter kvar att spela hade Tibro ätit sig i kapp till 2–3 och när hemmalaget dessutom fick straff med drygt tre minuter kvar att spela hängde UIF-poängen på en skör tråd.

Men Tim Norén klarade även den utmaningen och höll tätt matchen ut. På slutet kunde Linus Bergman avgöra i öppen kasse med sitt andra mål för dagen.

– Nu har vi vunnit mot både Nässjö och Tibro den här veckan. Det är sådana här matcher mot lagen precis efter och före oss i tabellen som vi måste vinna, säger Tim Norén.

Tränaren Pether Eriksson fyllde i:

– I dag var det verkligen laget före jaget. Killarna utvecklas hela tiden och har verkligen tagit kliv framåt. Försvarsspelet var heroiskt och så ska Tim i målet givetvis ha en blomma för att han höll kvar oss i början.

Jonas Emtervall

Läs direktrapporteringen i repris nedan.

Tibro - Ulricehamn

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons