Annons

Viktig NIK-vinst med Lund tillbaka på isen

Kvalet för att hålla sig kvar i division 2 kunde inte ha börjat bättre för Nittorps IK, och man vann tack vare två veteraner med stort klubbhjärta. På isen mot Mölndal återfanns både Mattias Remstam och comebackande Jimmy Lund.
Mölndal • Publicerad 25 februari 2015

Inför kvalstarten stod det klart att Nittorp skulle få klara sig utan Markus Pettersson, influensa, samt trion Mattias Pettersson, Conny Berggren och Jacob Kanmert, men i deras fall var aldrig tanken att de skulle spela längre än vårserien ut.

Därför kände nog interimstränaren Nicklas Bjelke och hans ledarstab att man var tvungna att förstärka, och i en sådan prekär situation som Nittorp ändå satt sig i riktade man in sig på klubbhjärta och rutin. Man fick det i form av 36–årige Jimmy Lund, fostrad i NIK och ansedd som den kanske största talang som någonsin kommit fram i de täta klubbleden.

Annons

Tillsammans med gamle kompisen Mattias Remstam och Niklas Persson bildade Jimmy Lund den tredjefemma som slog till i den första perioden mot Mölndal när det jagades kvittering (Mölndal tog ledningen efter knappt åtta minuter). Remstam gjorde målet och Lund stod för assisten, och i mitten av den andra perioden var rollerna ombytta då Lund på passning från Remstam stänkte dit Nittorps andra ledningsmål för kvällen, 3–2.

Någon promenadseger skulle det dock aldrig bli för Nittorp. Inte mindre än tre gånger kvitterade hemmalaget Mölndal, 4–4 kom i spel fem mot tre sedan Victor Blom och Jonas Gustafsson visats ut för highsticking respektive puck out of bounds, men i slutändan föll avgörandet i spel fem mot fem då Ludvig Johansson gjorde 5–4 på pass från Andreas Andersson med drygt tre minuter kvar att spela.

Vinst och tre poäng i första matchen av ödeskvalet. Då var det lätt att pusta för Nicklas Bjelke:

– Det var en pärs detta! Våra två första perioder är inte alls bra, men tack vare att vi ändå är ett bättre lag så klarar vi av att hålla undan. Jag tror att vår dåliga inledning berodde mycket på nervositet och att det är kniven på strupen nu, men då var det skönt att se hur Mattias Remstam och Jimmy Lund föregick med gott exempel. Vilket hjärta de två visade upp i dag, helt fantastiskt, säger Bjelke.

En av sex matcher är nu spelade för Nittorp i ett kval som inte kan benämnas som något annat än av yttersta vikt. Endast ett lag av fyra är garanterat en plats i nästa säsongs division 2, och det skulle av naturliga skäl innebära en smärre katastrof för en klubb som Nittorp, som spelade i division 1 så sent som 13/14, att behöva gå ner i hockeyns källarutrymme och försöka vända uppåt igen. Efter segern mot Mölndal talade Nicklas Bjelke om det kanske viktigaste av allt som den gav:

– Detta ger oss bättre självförtroende inför nästa match och resten av kvalserien. Det är otroligt viktigt att vi kan gå in mot Vänersborg på söndag med raka ryggar, säger han.

Karl Åkerström

Kval till division 2

IF Mölndal–Nittorps IK 4–5 (1–1, 2–2, 1-2)

FÖRSTA PERIODEN

Mål: 1–0 (07.39, PP1) Tommy Nordström (Johnny Öberg), 1–1 (16.49) Mattias Remstam (Jimmy Lund, Mattias Claar)

Skott: 8–12

Utvisningar Mölndal: 3x2 minuter

Utvisningar Nittorp: 2x2 minuter

ANDRA PERIODEN

Mål: 1–2 (24.25) Johan Dånge (Linus Bjelke, Kevin Carlsson), 2–2 (25.22) Linus Hallin (Waldo Robles), 2–3 (31.53) Jimmy Lund (Mattias Remstam, Jonas Gustafsson), 3–3 (39.21) Filip Eklund (David Aspengren)

Skott: 8–14

Utvisningar Mölndal: 1x2 minuter

Utvisningar Nittorp: –

TREDJE PERIODEN

Mål: 3–4 (45.20, PP1) Axel Thulin (Ludvig Johansson), 4–4 (47.13, PP2) Linus Hallin (Fredrik Hallberg), 4–5 (56.43) Ludvig Johansson (Andreas Andersson)

Skott: 8–14

Utvisningar Mölndal: 3x2 minuter

Utvisningar Nittorp: 5x2 minuter

Skott totalt: 24–40

Utvisningar Mölndal: 7x2 minuter

Utvisningar Nittorp: 8x2 minuter

Nittorps lag: Viktor Björk – Andreas Andersson, Linus Bjelke, Kevin Carlsson, David Andersson, Johan Dånge – Gottfrid Bolin, Mattias Claar, Ludvig Johansson, Albert Bolusch, Axel Thulin – Jonas Gustafsson, Victor Blom, Niklas Persson, Mattias Remstam, Jimmy Lund – Christian Edoff, Johan Ekman

UT–märkta:

3 Mattias Remstam

2 Johan Dånge

1 Andreas Andersson

UT–delade av Nicklas Bjelke

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons