Annons
Nyheter

"Vickan" i Mästarnas Mästare

Victoria Sandell Svensson är en av tolv idrottsprofiler som i september åker till Ungern för att spela in Mästarnas Mästare. Konkurrensen om titeln kommer bli stenhård men "Vickan" ska göra allt för att ta sig långt.
Nyheter • Publicerad 13 augusti 2011
Foto: Lars-Åke Green

Hon fick en förfrågan redan förra året. Vid den tidpunkten var hon gravid och tackade då nej. När hon fick frågan ytterligare en gång tvekade hon inte en sekund. I nästa månad åker Victoria Sandell Svensson till Ungern för att spela in en ny säsong av Mästarnas Mästare.

– Jag kände att får jag frågan igen då kommer jag att tacka ja. Det var självklart. Mästarnas Mästare är ett trevligt program och för mig är det en ära att få delta. Det här är ett sätt att lära känna nya människor och utmana sig själv i andra grenar.

Annons

Tillsammans med elva andra idrottsprofiler kommer hon att göra upp om den prestigefyllda titeln. På pappret är konkurrensen stentuff.

– Alla ser svåra ut men jag kan tänka mig att Gunde Svan redan tränar på att ta ljusstavar. Han kan nog mäta sig med Ingemar Stenmarks prestation.

För Victorias del har inte träningsdosen ökat inför programinspelningen.

– Jag tycker att jag är hyfsat bra tränad och håller igång så mycket jag kan med två barn. Just nu fixar jag fyra löppass i veckan i bra tempo. Men styrka har det inte blivit så mycket.

Återstår att se vilka grenar som kommer passa henne bäst.

– Vi vet ingenting om vilka grenar det blir men vissa har varit återkommande. Att hålla andan i vatten är jag iallafall inte bra på. Det är ganska läskigt.

Frågan är hur viktigt det är att vinna.

– Att jag står som segrare tror jag inte. Jag åker inte med inställningen att jag ska vinna. Målet är att klara sig kvar i några program och det är klart att man inte vill vara den som åker ut först.

– Alla är såklart tävlingsmänniskor. När man väl står där kommer man säkert vilja vinna men det går som det går.

Under våren 2012 kommer avsnitten att visas. Räkna med att många kommer hålla tummarna för Rånnavägstjejen.

Annons

– Snart är det dags och det ska bli skitkul. Jag kommer att ge allt!

Stefan Schwarz, fotboll

Anders Järryd, tennis

Gunnar Larsson, simning

Anna Le Moine, curling

Gunde Svan, längdskidor

Susanne Ljungskog, cykel

Magnus Wislander, handboll

Linda Haglund, friidrott

Håkan Loob, ishockey

Annichen Kringstad, orientering

Pernilla Wiberg, alpint

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons