Annons
Nyheter

"Vi ska bli stabilare"

Martin Karlsson tränar Tvärred/Vegby för fjärde säsongen och ser med tillförsikt fram emot andra året i division IV.
Nyheter • Publicerad 12 april 2010
Foto: 

– Jag tycker vi gjorde en riktigt bra debutsäsong i fyran förra året. Det märktes förstås att vi var nykomlingar och lite orutinerade genom att vi hade många toppar och dalar under säsongen. Min förhoppning är att vi skall vara lite stabilare i år, säger Martin.

Med siktet inställt på att i första hand säkra nytt kontrakt så plockade T/V en del poäng mot "fel" lag. I stället för att sätta konkurrenterna på nedre halvan på plats så var det i stället många av topplagen som fick ge ifrån sig poäng till nykomlingen. Bland andra så fick UIFK se sig besegrat två gånger om i fjol.

Annons

– På så vis så skapade vi aldrig något stort avstånd ner till strecket eftersom vi förlorade flera viktiga matcher, säger Martin.

Men någon fara för kval eller degradering var det inte – kontraktet var i hamn i god tid före serieavslutningen.

Inför debuten i fyran så förstärkte man truppen med hemvändarna Rickard Johansson från Husqvarna (div I) och Tobias Arvidsson från Grimsås (div III). Två spelare som kommer att saknas när det är dags för avspark i årets serie den 24 april – derby mot Gällstad. Tobias spelar i UIFK och Rickard dras med ryggproblem och har inte tränat med laget någon gång i vinter.

– Vi har väl inte helt gett upp hoppet om Rickard ännu, men det måste väl anses som en bonus om han kan vara med i år, säger Martin.

– Men vi står eller faller inte med en spelare utan det finns flera alternativ för att ersätta vårt tänkta mittlås från förra säsongen. Per Johansson är ju given på den positionen och vi kan komplettera honom med David Svensson, Jesper Bohman eller Denis Nähring. Skulle det gå riktigt illa så kan vi ju även sätta Mikael Andersson som mittback. Han kan ju spela på alla platser i laget men jag vill helst ha honom längre fram.

Hur blir årets serie?

– Den har alla förutsättningar för att bli riktigt jämn och det tror jag passa oss bra. Vi kommer att göra en minst lika bra säsong som förra året, säger Martin Karlsson, spelande tränare i Tvärred/Vegby.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons