Annons
Nyheter

”Vi har full respekt för Ulricehamn”

Kkallinge/Ronneby
När UIF inleder den andra playoffomgången i Kockumhallen ikväll står ett rutinerat lag för motståndet.
– Det kommer att bli tuffa matcher, säger Patrik Klüft, tränare i Kallinge/Ronneby.
Nyheter • Publicerad 24 februari 2011

Kallinge/Ronneby kom trea i sin division II-serie och slog sedan ut Alingsås i första playoffomgången. Det krävdes bara två matcher för laget att ta sig vidare. På bortais blev det seger med 9-3. K/R låg under med 2-3 inför tredje perioden men smällde sedan dit sju (!) mål. Sen vann man med uddamålet på hemmaplan.

– Spelmässigt gjorde vi en bättre hemmamatch sen. Folk runtomkring fick nog halvt panik i första matchen med tanke på hur det såg ut.

Annons

– Det här är den näst största framgången för klubben på 20 år. När vi gick vidare från första rundan förra säsongen var det tio år sedan det hände senast, säger KRIF:s tränare Patrik Klüft.

Klüfts lag hade målsättningen att bli topp fyra i serien. Nu vill de såklart ta sig till kvalserien. Men först måste UIF stoppas.

– Att möta Ulricehamn ska bli spännande. Det är ett lag som vi aldrig har mött innan. Jag har förstått att de har ambitionen att gå upp i ettan. Rent spelmässigt är det ett ganska skridskostarkt lag som kör hög forecheck. Jag tror att det kommer att bli välspelade matcher.

Klüft får bland annat klara sig utan veteranen Robert Burakowsky som är skadad. Laget vimlar dock av fler rutinerade rävar.

Vad talar för er?

– Vi har ett bra tålamod i spelet, har många spelare med erfarenhet av avancemang. Men UIF är ett tufft motstånd och vi har full respekt för dom.

Er viktigaste spelare?

– Vår viktigaste spelare är kollektivet. Det är de som vinner täta matcher.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons