Annons
Nyheter

Vårshowen fyllde hallen två gånger

Jorden runt på två timmar. Dessutom två gånger på samma dag. Det var en intensiv lördag i Lassarinken när konståkningsklubben visade upp årets vårshow.
Nyheter • Publicerad 24 mars 2014
Backpacker-kompisarna Annie Olsén och Lova Lorentzon gör en av sina många bekantskaper under årets vårshow.Foto: Jonas Emtervall

400 satt på läktaren under den första visningen. Nästan lika många kom till den andra, som inte var slut förrän en bra bit in på lördagskvällen.

– Det är fantastiskt kul med det stora intresset. Det är andra året som vi kör två föreställningar och det får vi ju fortsätta med, säger Stefan Kristoffersen, ordförande i Ulricehamns konståkningsklubb.

Annons

Huvudrollerna i årets show, två unga ryggsäcksresenärer på jorden runt-resa, spelades av Annie Olsén och Lova Lorentzon. På sin färd runt klotet stötte de på den ena mer exotiska uppvisningen än den andra. För vad sägs om en mix av brittiska pojkband, spanska flamenco-dansare, amerikanska cowboys och sist men absolut störst – en 20 meter lång kinesisk drake.

Kanske var det showens bredd som imponerade allra mest. Hoppen och avancerade poserna från de äldre åkarna utgjorde tillsammans med de stapplande skären från de allra yngsta en publikvänlig mix.

Förra året var inte bara första gången klubben körde två shower, det var också då de inhyrda strålkastarna gjorde sin entré. Ett lyckat drag, för den proffsiga ljussättningen lyfter verkligen föreställningen.

Det är också lätt att räkna ut att arbetet bakom showen, som regisserats av Linea Andén och Johanna Wiberg, har varit omfattande. I lördags hjälpte ett 60-tal föräldrar till bakom kulisserna bara under första föreställningen. Under den andra tog nästa gäng vid.

Live-published photos and videos via Shootitlive(function(){var d=document,b=d.body,s=d.createElement('script');s.src='//s3-eu-west-1.amazonaws.com/shootitlive/shootitlive.load.v1.1.ut.js';b.insertBefore(s,b.firstChild);}())

Jonas Emtervall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons