Annons

Ser fram emot att referera sin dotter under världscupen

Skidvärldens mest aktade speakernamn kommer tillbaka till Lassalyckan den 26–27 januari. Den här gången blir upplevelsen ännu mer speciell för Kjell-Erik Kristiansen då hans dotter är en av åkarna.
längdskidor • Publicerad 15 januari 2019
Norrmannen Kjell-Erik Kristiansen blir huvudspeaker för världscupen även i år. Hans dotter Moa Molander Kristiansen lär vara en av de svenska åkarna.
Norrmannen Kjell-Erik Kristiansen blir huvudspeaker för världscupen även i år. Hans dotter Moa Molander Kristiansen lär vara en av de svenska åkarna.Foto: Terje Pedersen/TT

Norrmannen Kjell-Erik Kristiansen har gjort omkring 500 världscuptävlingar och elva VM som speaker. Men då har hans dotter Moa Molander Kristiansen inte stått på startlinjen.

– Jag har varit speaker när hon blev trea i skandinaviska cupen en gång, men aldrig i världscupen. Det blir speciellt nu. Och kul också, säger Kjell-Erik Kristiansen.

Annons

Moa Molander Kristiansen, som fyller 24 på torsdag, gjorde världscupdebut så sent som i mars i fjol. Hon slog sedan igenom under årets Tour de ski, där hon var bästa svenska på 13:e plats i sammandraget.

– Hon håller fortfarande på och hämtar sig efter touren, men hon kommer att vara med i Ulricehamn, det vet jag. Sverige har ju många platser i och med den nationella kvoten, säger Kjell-Erik Kristiansen.

Från sitt besök i Ulricehamn för två år sedan har han idel ljusa minnen.

– Det var en höjdare förra gången. Det blir säkert bra den här gången också. Hoppas att det kommer mycket folk, det är ju det som är hela grejen, säger Kristiansen.

För hans egen del är uppdraget under världscuphelgen ett av många under en späckad vinter.

– Jag ska till Otepää i Estland nu till helgen och sen blir det junior-VM i Finland i några dagar innan jag åker direkt till Ulricehamn. Senare i vinter blir det tre VM – längdskidor i Seefeld, skidskytte i Östersund och telemark i Norge.

Göran Borgås som referent på Åby travbana. Arkivbild.
Göran Borgås som referent på Åby travbana. Arkivbild.Foto: Anette Westerlund

Förutom Kristiansen kommer även ulricehamnaren Göran Borgås att hålla i en mikrofon under världscuptävlingarna. En rutinerad speaker även han och kanske allra mest känd som travreferent i tv.

– Det blir en favorit i repris med Göran. Han fick mycket beröm senast och det känns kul att ha honom med nu också. Vi ska ha ett telefonmöte i kväll och försöka förfina samspelet ytterligare jämfört med senast, säger Johan Falk, vd för världscupbolaget.

Det är sedan tidigare klart att Sofia Domeij liksom 2017 kommer att vara speaker i Ryckåsen på lördagen, för att sedan ta finnas inne på stadion under söndagen.

Ludvig Remb är tillskottet jämfört med senast och han tar plats i nya banpartiet Väggen både lördag och söndag.

– Under stafetten vill vi utveckla det hela, så att Ludvig hörs även inne på stadion när åkarna passerar Väggen, säger Johan Falk.

Jonas EmtervallSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons