Annons
Nyheter

UT-milen lockar Christer

När Christer Paasikivi såg annonsen för UT-milen i lördagens tidning slog han till direkt. Han var förste löpare att anmäla sig till loppet som han absolut inte vill missa.
– Det är perfekt, nära och kul att det händer något.
Nyheter • Publicerad 23 januari 2012
Christer Paasikivi var den förste löparen som anmälde sig till UT-milen 2012.
Christer Paasikivi var den förste löparen som anmälde sig till UT-milen 2012.Foto: Labrini Stavrekas

Att Christer Paasikivis hjärta slår ett extra slag för löpning råder det ingen tvekan om. Motionsformen har varit en självklar del i hans vardag hela livet. Men det var egentligen först för 20 år sedan som han började satsa lite mer på den. När han i lördags satt vid frukostbordet och läste tidningen fick han syn på något som fick det att klia i fingrarna.

– När jag såg annonsen för UT-milen fanns det inget att tveka på. Det var självklart att anmäla sig direkt. Varför vänta när man ändå har tänkt springa det?

Annons

Nej, Christer från Timmele väntade inte särskilt länge. Anmälan skedde samma förmiddag och därmed var han förste löpare att anmäla sig till motionsloppet.

– Jag har saknat ett sådant här lopp i stan och det är kul att inte behöva åka så långt för att tävla. Sen är det strax före Göteborgsvarvet så det är ett bra test på hur man ligger till.

Det dröjer det ett tag innan det är dags att stå och stampa vid starten i Grodparken. Exakt tre månader återstår men det hindrar inte Christer från att planera och lägga upp taktiken för loppet redan nu. Han går minst sagt in för uppgiften.

– Jag har varit inne och kikat på banan och vet att det är en tuff backe som väntar. Frågan är hur hårt jag vågar att gå ut. Tar man ut sig rejält i den backen så blir det jobbigt sen.

Men hur står det egentligen till med träningen för Timmelebon som brukar springa kring sex-sju lopp varje år? Hur kommer träningsdosen se ut framöver?

– Det blir väl fyra pass i veckan plus lite gym för att få lite variation.

Att missa några träningspass finns inte på kartan för Christers del. Han ser målet framför sig och vill hela tiden bli bättre.

– För mig handlar det om att förbättra mig varje år. Jag tävlar mot mig själv och tycker att det är roligt att röra på mig.

Och är man i valet i kvalet i om man ska anmäla sig till loppet eller inte så skickar Christer en liten passning.

– Alla kan vara med. Det är aldrig för sent att börja springa så det går inte att skylla på att man är för gammal för att delta.

– Hoppas på att många ställer upp för det är roligt när det händer saker. Det får fart på byn!

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons