Annons
Nyheter

USM-brons till Lieback

Med en tredjeplats på USM visade Erik Lieback från Tranemo åter att han är en stor skidtalang.
Nyheter • Publicerad 8 februari 2013

Ungdoms-SM i längdskidor i Zinkgruvan har startat med skicross i torsdags och distanslopp på fredagen. Tranemo IF:s ungdomar fortsätter på den inslagna vägen från GM.

Kronan på verket var Isak Liebacks tredjeplats från fredagens femkilometerslopp i H 15. Lieback var 30 sekunder efter Adam Persson från Nässjö. Klubbkompisen Eric Jansson kom på 14:e plats i samma klass. Jansson som åkte riktigt bra på skicrossen där han var nära medalj som fyra.

Annons

UIF:s bästa placering tog Agnes Berglund i D 15. Agnes åkte i mål på 16:e plats i D 15 och var nästan exakt en och en halv minut efter Johanna Hagström från Falköping.

I H 16 hade västgötarna det lite tyngre på distansloppet. Ludwig Holmberg, Tranemo, Gustav Johansson, UIF, och Ludwig Johansson, UIF, var alla mellan placeringarna 34 och 46, mellan två och en halv och tre minuter bakom Jonas Eriksson, Stora Tuna.

Amanda Johansson, Tranemo, elva, Albin Persson, sjua, och Axel Svenningsson, UIF, 19:e kan också nämnas från skicrosstävlingen.

USM fortsätter i helgen med sprint och stafett.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons