Uppförsbacke för UIF och NIK

UIF fick se sig besegrade med 4-3 av ett smart spelande Boro/Vetlanda.
– Det är bara till att glömma den här matchen fort som fan, säger tränaren Hasse Hansson.
Nyheter • Publicerad 17 februari 2011

Efter en härlig inramning i Borohallen var det äntligen dags för nedsläpp i den första playoff-matchen mellan Boro/Vetlanda och UIF. 1 147 åskådare fick se UIF ta tag i taktpinnen direkt. Men trots ett stort spelövertag i första perioden låg laget under med 0-2 när det var dags för pausvila. Ett av målen var en rejäl bjudning från Sebastian Hellmans sida.

Samme Hellman tog sedan revansch i början av andra perioden när han reducerade till 2-1. Målet kom i spel fem mot tre och jakten på kvittering kunde starta. Det var en jakt som kom av sig när det började hetta till rejält ute på isen. Boro/Vetlanda fick två lägen i numerärt överläge som utnyttjades och drog ifrån till 4-1. UIF hade med andra ord en brant uppförsbacke inför tredje perioden.

Det blev ändå en rafflande och spännande avslutning på matchen. UIF knappade in i målprotokollet men nådde inte ända fram. Mycket berodde på de onödiga utvisningar som man fortsatte dra på sig i sista perioden. Boro/Vetlanda å sin sida spelade smart matchen igenom. Nu måste UIF vinna nästa match som spelas på hemmais. Blir det så blir det även en avgörande match hemma.

Det blev förlust även för Nittorp. Tyringe kunde vinna den kampen med 2-1.