Annons
Nyheter

UOK nådde inte sina mål i 10-mila

Ingen succé, men heller ingen katastrof. Så beskriver Ulricehamns OK:s Marcus Wadell lagets 54:e plats i årets 10-mila.
Nyheter • Publicerad 6 maj 2014

Planen var att UOK skulle spöa fjolårets fina resultat. Då var man 49:a totalt, 25:e svenska lag och bäst i Västergötland.

Inga av de förhoppningarna infriades. Men det skilde heller inga oceaner. Med 54, 27 och 2 som motsvarande placeringar i år ger Marcus Wadell, som själv sprang femtesträckan, insatsen godkänt, men inte mer.

Annons

– Alla gjorde väl helt okej i från sig, men vi hade för få toppar för att riktigt räcka till. Sen får man komma ihåg att när vi blev 49:a i fjol var det lite av en succé. Nu visar vi i alla fall att vi är stabila runt 50:e plats, utan att överprestera på något sätt, säger han.

Finska Kalevan Rasti vann 10-mila, efter att ha avgjort mot IFK Lidingö på sista sträckan. Hestra IF från Borås blev bästa västgötaklubb.

En löpare stack ut ur det för helgen ganska grå UOK-kollektivet, nämligen tredjesträckans Fredrik Johansson. Under sin 13 kilometer långa löpning förde han upp laget från 98:e till 60:e plats.

– Han gjorde en kanonsträcka, verkligen. Hade några av oss andra presterat som honom hade vi kommit högre upp. Nu gjorde jag själv inte vad jag hade behövt göra och vi tappade även ganska mycket på långa natten och övriga nattsträckor, säger Marcus Wadell.

Även i UOK:s andralag fanns det ett utropstecken. Där i form av sistasträckans Gustaf Johansson.

– Han är bara förstaårsjunior, men gjorde det enormt bra. Gustaf är aktuell för förstalaget redan nästa år, säger Marcus Wadell om 17-åringen som bara var 21 sekunder sämre än förstalagets rutinerade Markus Kvarndal på sträckan.

Andralaget hamnade till slut på en 146:e plats, medan damlaget blev 124:a i sin klass.

OK Tranan gjorde det bra i framför allt Ungdomskaveln, där Lisa Johansson, Victoria Andersson, Maja Kindlund, Erik Lindström, Emma Norberg och Eric Jansson kom på 40:e plats av 285 startande lag. Tranans damlag blev 93:a, medan herrarna tog 106:e plats.

Jonas Emtervall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons