Annons
Nyheter

UOK-damer nöjda med tiondeplats

Det fanns flera minuter att kapa. Ändå var UOK:s damer nöjda med tiondeplatsen vid årets Tiomila.
Nyheter • Publicerad 3 maj 2011
Signe Klinting, Maja Alm, Ida Bobach och Anna Nilsson-Simkovcs fick träda fram när Simone Niggli i år tog ett steg tillbaka vid Tiomila. UOK sprang in på tionde plats. FOTO: Henrik Erickson
Signe Klinting, Maja Alm, Ida Bobach och Anna Nilsson-Simkovcs fick träda fram när Simone Niggli i år tog ett steg tillbaka vid Tiomila. UOK sprang in på tionde plats. FOTO: Henrik EricksonFoto: Henrik Erickson

Med en gravid Simone Niggli på den korta andrasträckan och utan Jenny Johansson i laget var det ett annorlunda utgångsläge för Ulricehamns damer i årets Tiomila.

Signe Klinting fick förtroendet att springa den första sträckan. En ovan position för danskan som växlade på 57:e plats, drygt fyra minuter från täten.

Annons

– Det var kanske något längre efter än vi hoppats på men Signe gjorde ett tekniskt bra lopp utan misstag, säger UOK-coachen Jonas Salén.

Simone Niggli gjorde detsamma, orienterade säkert, och farten var det heller inget större fel på. Niggli förde upp laget till nionde plats och höll jämna steg med tätlagen.

– Det var fin terräng och fin orientering. För min del gick det jättebra och fysiskt sett över förväntat. Jag visste inte hur mycket jag kunde hjälpa till med min stora mage. Men tekniken sitter där och jag märkte att jag låg bra till. Känslan var jättehäftig efter loppet. Roligt med ett annat ansvar, vanligtvis brukar jag ju springa sistasträckan, säger Simone.

Debutanten i de här sammanhangen, junioren Anna Nilsson-Simkovics, tog vid på den korta tredje sträckan. Anna själv skakade på huvudet efter målgång efter en i hennes tycke onödig miss på ett stigvägval.

– Anna tappade tre-fyra minuter på täten men det var hennes första insats i tätstriden på en stor stafett. Hon höll ihop det bra, säger Jonas Salén.

Med sin danska avslutning klättrade sedan UOK åter i resultatlistan. Ida Bobach hade femte bästa sträcktid på fjärde sträckan och skickade ut Maja Alm med en topp tio-placering inom räckhåll. Den såg ut att gå förlorad då Alm missade en gafflad kontroll i inledningen men efter en stark avslutning spurtade Alm i mål - som just tionde lag.

– Vi kände på förhand att en placering mellan fem och tio var realistiskt. Utan de missarna som blev på de avslutande sträckorna hade vi varit runt femma. Tjejerna var nöjda med tiondeplatsen och jag tycker de ska vara stolta över prestationen. Tia i världen är inte illa, säger Jonas Salén.

Simone Niggli är inne på samma linje.

– Resultatet var vad vi hade förväntat oss och vi är nöjda. Visst gjorde vi kanske två missar för mycket men samtidigt kan man inte förvänta sig fem prickfria lopp.

Någon större tävling innan barnafödsel i september blir det inte för Simones del.

Annons

– Jag kommer inte att tävla internationellt men det blir kanske någon lokal tävling i Schweiz. För varje tävling jag är med i nu känner jag att det kanske är den sista innan födseln. Så länge känslan är bra och det inte är för tungt kommer jag fortsätta.

Finska Tampereen Pyrintö vann damtävlingen. UOK var nio minuter efter.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons