Annons
Nyheter

Uno:s herrar samlade rutin

Uno Volley kunde inte rå på VK Orion. Det blev förlust i tre raka set när första omgången i svenska cupen spelades.
- Killarna var lite skärrade, säger tränare Hasse Carlbom.
Nyheter • Publicerad 7 april 2010
Uno Volley, i blockläge här, har ett gäng unga spelare på gång. Trots förlust i Svenska cupens första runda har tränaren Hasse Carlbom förhoppningar om framtiden.
Uno Volley, i blockläge här, har ett gäng unga spelare på gång. Trots förlust i Svenska cupens första runda har tränaren Hasse Carlbom förhoppningar om framtiden.Foto: Labrini Stavrekas
Hasse Carlbom var själv ombytt och gjorde något kort inhopp.
Hasse Carlbom var själv ombytt och gjorde något kort inhopp.Foto: 

Första matchen på stor plan och ett tufft motstånd väntade i Stenbockshallen för Uno Volley i första omgången av Svenska cupen. På andra sidan nätet fanns ett rutinerat lag från Degerfors - och division 2.

Hemmalaget som spelar i trean slog ur underläge men räckte inte till.

Annons

- Vi anade att det kunde bli förlust. Hade alla killar spelat på topp så hade vi haft en bra chans. Killarna kan bättre än det här men det var lite nervöst, säger Hasse Carlbom.

Uno Volley var bra med i början av seten men kunde sedan inte hänga med VK Orion som lätt kunde vinna i tre raka set med siffrorna 25-14, 25-11, 25-15. VK Orion var vassare och starkare framme vid nätet och spelade stabilt hela matchen. Erfarenhet slog kondition och hemmalaget hotade aldrig Orions seger. Uno gjorde enkla misstag som gästerna utnyttjade.

- Vår servemottagning var inte bra, vi hann aldrig fram innan det smällde till. Sen finns det saker jag är nöjd med på individnivå, fortsätter Carlbom.

Förutom att coacha laget hann Hasse Carlbom själv med att spela lite. Han var ombytt och gjorde några korta inhopp i matchen.

- Vi var en man kort så därför hoppade jag in men det var bara för skojs skull, säger han och skrattar.

Efter förlusten var det besviket hos några av spelarna men inte allt för nedslaget. Med en snittålder på 19 år har laget framtiden för sig.

- Vi tar med oss de positiva delarna till nästa säsong då laget kommer att vara ännu bättre.

Uno Volleys damer spelade också första omgången i Svenska cupen. Även där blev det förlust i tre raka set mot VK Veddige.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons