Ledning med 1–0 men till slut klar förlust.
– Vi orkar inte mer än 60 minuter än så länge, säger tränaren.
Nyheter • Publicerad 2 juli 2011
Isac Svensson är en av de unga Redvägspelarna som kan bli riktigt bra.
Isac Svensson är en av de unga Redvägspelarna som kan bli riktigt bra.Foto:

Sista matchen för Redvägs FK innan uppehållet var hemmamötet med Sjötofta. Inget av lagen har direkt rosat marknaden så här långt på säsongen men Redväg har haft det lite svårare än fredagens motståndare.

– Vi har ett mycket ungt lag och då blir det lite svängningar under matcherna. Men vi har spelat bra många gånger och haft ledningen i paus men sedan så tappar vi, säger tränaren Roger Holm.

Samma scenario blev det mot Sjötofta. Hemmalaget gjorde en mycket bra första halvlek och tog också ledningen genom Tommy Lindskog efter bra förarbete av Isac Svensson. Det blev fler lägen för hemmaspelarna men man hade ingen skärpa i avsluten. I stället kunde Sjötofta kvittera och därefter komma med i spelet på allvar.

Redväg höll spelet väl uppe en kvart in i andra men efter 1–2 så sjönk man mer eller mindre ihop. Det blev alldeles för ostrukturerat och Sjötofta gick fram till odiskutabla 1–4 och hade dessutom ett par klara lägen ytterligare.

– I dag var vi mycket bättre än i förra matchen och spelade mycket bra under första halvleken. Vi orkar inte i mer än 60 minuter men det håller vi på att jobba med, säger Roger Holm.

Hemmalaget har några lovande spelare på gång och mest framträdande mot Sjötofta var målvakten Lukas Augustsson samt snabbe teknikern Isac Svensson.

Redväg–Sjötofta 1–4 (1–1)

Mål: 1–0 (16) Tommy Lindskog, 1–1 (35) Benjamin Nilsson, 1–2 (60) Mikael From, 1–3 (83) Erik Andersson, 1–4 (85) Adam Hansen.

RFK:s lag: Lukas Augustsson–Jesper Olsson, Marcus Blom, Tommy Lindskog, Fred Egger–Isac Svensson, Marcus Holm, Patrik Sjöman, Muhammed Al Hashimi–Mikael laposa, Johan Sjöman.

Avbytare: Ilkin Mamedov, Oscar Josefsson, Andreas Augustsson.

Domare: Johan Söderman, Jönköping

Publik: 19 + 1 hund.