Annons
Nyheter

UMK hoppas stå som SM-arrangör

Ansökningarna skickades in i juni månad. Nu väntar Ulricehamns Motorklubb på besked. Kommer de att få anordna motocross-SM nästa år?
Nyheter • Publicerad 30 juli 2011
Foto: Labrini Stavrekas

Nästa år är det jubileumsdags för Ulricehamns Motorklubb. Då är det 50 år sedan Bogebanan invigdes. För att fira det lite extra har klubben skickat in en ansökan om att få stå som arrangör för SM i motocross nästa år.

– Stora tävlingar innebär att vi kan locka till oss nytt folk och bättra på ekonomin. Det gäller att visa upp att vi finns och hela anläggningen kan uppdateras om vi får det, säger UMK:s Otto Claesson, ordförande i motocrossektionen.

Annons

Om det blir ett ja har UMK rutin när det gäller att anordna SM. Klubben har bland annat ordnat mästerskapet år 2002 och 2005. Även VM har ägt rum på Bogebanan. Det var 1989. Nu blir det en stunds väntan på resultatet. Svaret på ansökan kommer troligtvis någon gång i augusti. Frågan är hur stor chansen är att det blir ett ja.

– Det är svårt att säga. Om andra klubbar med SM-förare har sökt har de förtur. Vi har i dagsläget inga från UMK som kör SM. Samtidigt har vi bra rykte. Vi är kända för att ha bra tävlingar, bra anläggningar och en bra organisation. Förutsättningarna är därför hyfsade.

Och vad kommer mästerskapet i så fall innebära?

– Det skulle betyda väldigt mycket och vara nyttigt för hela klubben. Vi är tre olika sektioner i klubben, enduro, cross och bil, alla måste hjälpa till för att ro detta i land om vi skulle få det.

Ett positivt svar i höst kommer att innebära att Sveriges bästa motocrossförare kommer till Ulricehamn nästa år för att göra upp om titlarna. Men närmast väntar ett annat arrangemang. Nästa helg är det nämligen dags för serietävlingar ute på Bogebanan. Sen väntar en VMX-tävling i september. Lite övning för det som komma skall kanske?

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons