Annons
Nyheter

Ulricehamn vill bli Vasaloppscenter

Det pågår ett intensivt arbete för att Ulricehamn som skidort ska bli certifierat av Vasaloppet. En certifiering som ska bli klar under hösten.
Nyheter • Publicerad 27 augusti 2011

Det finns i dag tio stycken officiella vasaloppscentra i Sverige. Anläggningar som är certifierade av Vasaloppet och där besökarna kan känna sig säkra på att det är bra träningsförhållanden, att det finns bra boende och att det även finns kompetens kring idrott och utrustning.

Mycket talar nu för att Ulricehamn blir det elfte officiella Vasaloppscentrat - och det enda söder om Värmland.

Annons

Både turistbyrån i Ulricehamn och representanter för UIF skidor bekräftar att något är på gång men de är samtidigt förtegna och hänvisar till Jesper Fritzson på reklambyrån IPM. Fritzson som är delaktig i marknadsarbetet kring Hanna Falk och UIF skidor. Han är om möjligt ännu mer tystlåten.

– Inga kommentarer om det i dagsläget, säger Jesper.

Vasaloppet är som varumärke ett av landets absolut starkaste. Att få den officiella vasaloppsstämpeln på området vid Lassalyckan skulle naturligtvis betyda mycket för Ulricehamn som vinterstad. I kölvattnet av arbetet med certifieringen som Vasaloppscentrum planeras en turistsatsning med namnet "Vinterstaden Ulricehamn. Detta ska presenteras för näringslivet på ett frukostmöte i början av september.

Ett vasaloppscenter ska ha en medveten satsning mot längdskidåkning, cykel eller löpning.? Ett officiellt Vasaloppscenter är en anläggning som genomgått Vasaloppets kvalitetskontroll för att få kalla sig just Vasaloppscenter. I dag är tio anläggningar certifierade.

Bruksvallsliden

Högbo brukshotell

Fortum Ski tunnel Torsby

Långbergets sporthotell

Moraparken

Orsa Grönklitt

Storhogna högfjällshotell och spa

Säfsen resort

Hotell Tänndalen

Skidcenter Årebjörnen

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons