Annons
Nyheter

Ulricehamn fyra i SM-stafett – igen

Det börjar bli en vana nu. Vid SM-avslutningen i Åsarna blev UIF stafettfyra ännu en gång. Men till skillnad från tidigare var placeringen den här gången en rejäl besvikelse.
Nyheter • Publicerad 22 mars 2014
Hanna Falk stod inte riktigt distansen ut i torsdagens SM-teamsprint. UIF tappade medaljen på sista sträckan och istället blev det en ny fjärdeplats.Foto: Fredrik Sandberg / TT
Hanna Falk stod inte riktigt distansen ut i torsdagens SM-teamsprint. UIF tappade medaljen på sista sträckan och istället blev det en ny fjärdeplats.Foto: Fredrik Sandberg / TTFoto: 

Maria Nordström och Hanna Falk var på medaljplats ända fram till sista sträckan i teamsprinten. Men i sin sista insats för dagen orkade Falk inte hänga med Julia Jansson i Sollefteås andralag och gick i mål som fyra, 7,6 sekunder från bronset. Upp till segrande Åsarna och tvåan Sollefteå 1 var avståndet knappt 24 respektive 21 sekunder.

– Det kändes inte som att vi fick till det helt hundra den här gången. Maria körde jättebra och var pigg i finalen, men jag kände mig inte helt fräsch, säger Hanna Falk.

Annons

På sin andrasträcka, den fjärde totalt, fick Falk dessutom köra ganska hårt för att täppa till den lucka som uppstod när Nordström föll på sin andra sträcka.

– Det kostade väl lite kraft, men det var nog inte bara det. Benen var trötta och jag hade ont lite överallt. Jag vet inte riktigt vad det beror på, jag var förkyld efter världscupen i Drammen men annars har jag tränat på bra. Hoppas att det bara var dagsformen som var dålig. Surt, för vi hade en bra chans på medalj.

I dag väntar SM-avslutningen i form av 30 kilometer i klassisk stil med intervallstart. Hanna Falk tillhör inte segerkandidaterna på en så lång sträcka, men har faktiskt medaljchans ändå.

I sammandraget SM tour ligger hon nämligen på tredje plats, efter sin fina åkning under SM:s första del i Umeå i januari. Ledarduon Magdalena Pajala och Mia Eriksson är endast en poäng före, men Eriksson är inte anmäld till tremilen i dag. Bakifrån jagar Maria Rydqvist, som normalt sett är bättre på längre distanser än Hanna Falk, men ner till övriga är avståndet i poäng faktiskt ganska långt.

– Det ger ju extra motivation, helt klart. Vi ska köra tre varv på en milbana, så det blir till att kriga på i sin ensamhet ute i skogen, säger Falk.

Maria Nordström, som ligger sexa i SM tour, deltar också i dagens lopp. På herrsidan är det fem mil som gäller och där ställer UIF upp med Erik Wickström, Marcus Johansson och Emil Ekman. Även Tranemos Markus Jönsson kommer till start.

Jonas Emtervall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons