Annons
Nyheter

UIF:s egen Macho Man ska skjuta laget vidare

Han har en egen måljingel, är en hejare på efterrätter och hittar dessutom på en del hyss. Mot Kallinge/Ronneby ska Patrik Andersson bevara sin målform och skjuta UIF till kvalserien.
Nyheter • Publicerad 24 februari 2011
UIF:s Patrik Andersson utlovar mål från hans klubba i kvällens drabbning.Foto: Labrini Stavrekas

När Boro besegrades i söndagens tredje och avgörande match stod Patrik Andersson för två fullträffar. Sammanlagt blev det tre mål och en assist i matchserien mot smålänningarna. Nu ska poängskörden ökas.

– Det blir två mål ikväll, det lovar jag. Vår kedja gör två iallafall, säger Patrik.

Annons

Tillsammans med Kalle Rydberg och Oskar Bygård utgör Patrik den såkallade rysslinan. En lina som enligt honom själv bjuder på mycket ryssinspirerat klapp-klapp spel. Och hittills har 16 av UIF:s mål kommit från Patriks klubba. Det räcker till en andraplats i lagets interna skytteliga. En lite annorlunda sits för UIF:s kvicke forward med tanke på att han förra året gjorde tio mål mer än närmste lagkamrat.

– De andra var för dåliga. Nej då, det här året är det skönt att det blivit jämnare i laget, att vi delat upp målskyttet för det är en trygghet för mig.

Men denna säsong har varit lite tuffare för Patrik. I november kom han in i en rejäl svacka, gick poänglös av isen sju raka matcher och fick ett tag lira i fjärdefemman.

– Jag var fruktansvärt seg och kom in i en period där jag var trött, var knappt med i laget. Men sen runt jul lossnade det igen. Visst brukar man ha lite svackor under en säsong men så stor svacka har jag nog aldrig haft.

Innan han kom in i den tunga perioden nådde Patrik en milstolpe i karriären. Han satte nämligen sitt 100:e mål.

– Det var riktigt kul, något man kan se tillbaka på sen. Jag sparade pucken också.

Något som Patrik inte sparar på är antalet hyss i omklädningsrummet. Han tillhör skaran i laget som passar på att bjuda på practical jokes.

– Man hittar på lite allt möjligt och av någon anledning får jag skulden även om jag inte gjort nåt. Jag har väl den utstrålningen.

På tal om utstrålning, hur väl passar måljingeln Macho Man egentligen in på UIF:s nummer tio?

– Jag tycker den låten passar mig bra. Göran Carlström höll iallafall med om det. Det är en go melodi i den och lätt att sjunga med i, säger Patrik och skrattar.

Annons

Återstår att de hur många gånger publiken i Lassarinken får höra jingeln i helgen.

– Det enda jag vet om Kallinge är att de har Klüft i båset, kan tänka mig att de är liknande oss. Vi kanske får smaka på vår egen medicin. Förhoppningsvis är vi bättre än dom.

– Nu under kvalet kommer man igång på allvar och det är riktigt kul. Matcherna slår lite högre såklart. Max en månad återstår av säsongen och det gäller att ge det sista man har.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons