UIFK:s herrar vann igen

Tredje raka segern och tredje matchen i rad utan insläppta mål. UIFK avancerar i tabellen. Även Dalstorp tog på lördagen en skön seger borta mot Högaborg.
Nyheter • Publicerad 10 augusti 2013

Daniel Helin strax före paus och Nick Lindgren Sjöstedt strax efter vilan var UIFK:s målskyttar i hemmamatchen mot Linghem.

Linghem ligger efter matchen på tolv poäng på kvalplats nedåt och UIFK avancerade till 20 poäng. Åtta poängs skillnad alltså, vilket hade varit ynka två vid UIFK-förlust. UIFK kan istället börja blicka uppåt i tabellen. Bara fyra poäng upp till Mjölby Södra på positiv kvalplats nu.

Dalstorp hamnade i underläge 2-3 i bortamötet med Högaborg med bara sju minuter kvar av ordinarie tid. Det som då såg hopplöst ut vändes till överläge genom mål i 85:e och 88:e minuten. 4-3 till Dalstorp.

I damettan stod Nittorp upp helt okej mot suveräna serieettan Norrköping. 1-2 i halvtid blev 1.4 till slut. Moa Glans gjorde Nittorps mål.