UIFK vidare i DM-fotboll

UIFK:s mål efter bara två minuters spel blev det enda i onsdagskvällens DM-drabbning mot Bergdalen. Matchen spelades på gräs på Vistavallen.
Nyheter • Publicerad 7 april 2010
Ensam är stark. Ulf Lunnebjer-Svensson vinner bollen i kamp med tre spelare från Bergdalen. Lunnebjers UIFK vann matchen med 1-0.Foto: Henrik Erickson

UIFK inledde bra mot division fem-laget Bergdalen från Borås. Ett bastant grepp den första kvarten resulterade i ett mål. Claes Persson satte 1-0 efter bara två minuters spel.

Hemmalaget kunde inte riktigt hålla uppe tempot och aggressiviteten i löpningarna och lät Bergdalen delvis komma in i matchen. Boråsarna stack upp i ett par farliga lägen som duktige målvakten Jesper Hallqvist fick avstyra.

Efter paus hade UIFK en ny bra period. Bekim Haxha tog emot och fördelade bollar på ett bra sätt i anfallet och det var också sånär att Haxha definitivt punkterat matchen med 2-0.

Istället blev det lite nervigt på slutet då Bergdalen satsade sina sista krafter i ett par anfall. UIFK-försvaret höll undan och UIFK avancerade därmed till tredje omgången i DM.